Elmarad a 3FK klubfoglalkozás április 3.-án pénteken

2020-03-30 22:13:05


Kedves Klubtársak!

A COVID-19 járvány miatt sajnos el kell halasztanunk az április 3. pénteki összejövetelünket. Aki teheti otthon tartózkodik és home office dolgozik.
A kényszerű otthontartózkodásunk viszont több időt enged a fotózással való foglalkozásnak. Ráugorhatunk a net-re meglátogathatunk egy csomó fotós oldalt, tanulmányozhatjuk kiváló fotográfusok képeit, ezáltal bővítve szakmai ismereteinket, fejlesztve esztétikai értékrendünket. És rendszeresen - on line - véleményt cserélhetünk a látottakról, megismerve egymás véleményét.
Melegében ajánlom figyelmetekbe a Mai Manó honlapját (maimano.hu) és a még érdekesebb blog oldalát (maimanohaz.blog.hu)  ahol híres fotósokról találhattok bőséggel információkat. Archivumukban megnézhetitek a régi kiállításaikat, a blogon híres fotósok munkáival találkozhattok. Pl. Jan Saudek, Weegee, Nobuyoshi Araki, stb.
Érdemes rákantanni a Műcsarnok nemrég zárult kiállításaira (Keleti Éva, Paulo Ventura) is.
A technikai tudásunk fejlesztéséhez nagyon sok anyagot kínál a YouTube csatorna. Csak néhányat megemlítve :
Photoshop ismeretek, kép-kompozíció, világítástechnika, Dékán István oktató videói, pl régi negatívok digitalizálása stb
A net révén a felső határ a csillagos ég - de tényleg.
Ne feledkezzetek meg a nemrég indult facebook (3F-K Fotóklub Körmend, 3f zártkör) nyitott és zárt kommunikációs oldalainkról sem. Ott bárki kibontakozhat, véleményt cserélhetünk egy-egy feltöltött fotóról, akármiről.
Időnkbe mostanság szinte bármi belefér. Még a virtuális fotózás és a facebook-ozás is.
Hajrá klubtagok  - irány a net!

Üdv mindenkinek
FTamás