Medvesi Fotós Maraton

2014-07-22 00:03:41A Novohrad-Nógrád Geopark Nonprofit Kft. meghirdeti az alábbi fotópályázatot:

2014. október 11-12-én kerül megrendezésre a világ első határon átnyúló geoparkjában a Medvesi Fotós Maraton.  A szervezők 48 órán keresztül biztosítanak programokat a résztvevőknek annak érdekében, hogy megismerjék, felfedezzék ennek a kevéssé ismert, ugyanakkor változatos, természeti értékekben gazdag tájnak, a Medves-vidékének az értékeit. A program részeként éjszakai fotózásra is lehetőségük nyílik a részvevőknek, mely során a rendezők kivilágítják a középkori várromokat.


További információk a programról:

Honlap: www.fotosmaraton.hu

Facebook: www.facebook.com/MedvesiFotosMaraton

Blog: www.medvesifotosmaraton.blogspot.hu

Sajtóhír: http://nosza.info/blog/2014/05/07/ujra-fotos-maraton-a-medves-videken/

A programhoz kapcsolódóan az alábbiak szerint várjuk a részvevők pályamunkáit:

Jelen pályázatra a Medvesi Fotós Maraton 48 órája alatt készült olyan egyedi fotográfiával lehet pályázni, melyeknek szerzői jogával korlátozás nélkül rendelkezik a pályázó. A fotók témája elsősorban a Medves vidékének táji, természeti, geológiai sokszínűsége, szépsége, ember és táj kapcsolatának bemutatása legyen.

Kategóriák:
A. felnőtt kategória (18 éves kortól)
B. ifjúsági kategória (18 éves korig) 

Beküldhető fotók:
Egy szerző legfeljebb 5 db felvétellel nevezhet. A fotókat elektronikus formában kell elküldeni az alábbi e-mail címre:
info@fotosmaraton.hu
A beérkezési határidő: 2014. november 15.
A nevezéssel a szerző elismeri, hogy a pályázati feltételeket elfogadja, beküldött képei minden tekintetben megfelelnek a kiírásnak, kijelenti, hogy a képeket ő készítette és rendelkezik a beadott kép eredeti változatával. Hozzájárul, hogy az általa megadott email címen levélben értesítést kapjon a pályázattal kapcsolatban.
Technikai feltételek: A képek digitálisan korrigálhatók az eredeti látvány helyreállítása, minimális hangsúlyozása erejéig. Nem számítanak manipulációnak a hagyományos fotográfiai korrekciók, így a színek, tónusok és a fényerő beállítása, illetve a felvétel közben keletkezett technikai hibák eltávolítása. Nem elfogadható a képek tartalmának megváltoztatása, képi elemek utólagos eltávolítása vagy hozzáadása. A szervezők elfogadják a több fotóból digitálisan összeállított képeket is. (panoráma, HDR, startrails)A beküldött fénykép hosszabb oldala 1200 pixel hosszú legyen, JPEG formátumban kérjük, egy fájl maximum 1MB lehet. A pályázati anyagot tartalmazó e-mailben meg kell adni a szerző nevét, e-mail címét, telefonszámát.

Kiállításra választott képek esetén a jó minőségű nyomtatás érdekében a szervezők bekérik a fotó nagy méretű változatát.
Szerzői jogok:
A pályázaton résztvevő a pályázati anyag beküldésével elfogadja a pályázati feltételeket, és egyben hozzájárul, hogy a rendezők a pályázattal és a kiállítással kapcsolatos publikációkban képeiket térítésmentesen használják, azokat portáljaikon megjelenítsék és a pályázat archívumában megőrizzék. 
A szervezők kijelentik, hogy a pályázatra beküldött képeket más célra nem használják fel.
A szervezők a Medvesi Fotós Maraton promóciójához kapcsolódva jogdíjmentesen használhatják fel az általuk díjazott képeket.
A pályázó tudomásul veszi, hogy a beadott képek elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával okozott személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a szerzőt terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.
A szervezők fenntartják a jogot, hogy a személyiségi jogokat sértő vagy a pályázat témájához nem illeszkedő felvételeket nem zsűriztetik.
Díjazás:
Az alábbi díjak kerülnek kiosztásra mindkét kategóriában:
Első díj: 20000 forint értékű vásárlási utalvány
Második díj: 15000 forint értékű vásárlási utalvány
Harmadik díj: 10000 forint értékű vásárlási utalvány
Közönségdíj: 15000 forint értékű vásárlási utalvány
Különdíj:
A legjobb analóg technikával készült fotó készítője 20 000 Ft-os különdíjban részesül mindkét kategóriában.
Díjátadó, kiállítás
A kiállított és díjazott képek szerzőit a szervezők 2014. november 25-ig értesítik. A díjátadó tervezett időpontja : 2014. december 1. tervezett helyszíne: Salgótarján.
Kiállítási terv:
2015. január – Salgótarján, József Attila Művelődési Központban
2015. március – április: Füleki vármúzeum
2015. június – Ipolytarnóci Ősleletek
2015. július – Novohrad - Nógrád Geopark fogadóépülete

További információ:
www.nngeopark.eu
www.fotosmaraton.hu
www.foto-maraton.sk
www.medvesifotosmaraton.blogspot.hu

A mellékeltek mellett további fotókat is örömmel felajánlunk, ha hírt szeretne adni az eseményről. Kérjük, nézzen körül a honlapjainkon és küldje el a részünkre, hogy melyik fotót szeretné felhasználni.

A sajtóközlemények visszamenőlegesen is letölthetőek a www.nosza.info honlap Sajtó menüpontjából.