Vár a kastély - rajz- és fotópályázat

2013-09-20 20:04:09


A körmendi Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum a Múzeumok Őszi Fesztiválja Nagy rajzolás programjának keretében rajz- és fotópályázatot hirdet "Vár a kastély" című időszaki kiállításához kapcsolódóan. A pályázat témája kiemelkedő értékünk, a körmendi kastélyegyüttes épületeinek ábrázolása. A rajzok bemutathatják az 550 éves műemlék különböző korszakait: a 15-16. századi várkastélyt, a 17. századi végvárat, a 18. századi barokk, a 19. századi klasszicista kastélyt, és az épület jelenlegi állapotát. A fotópályázatra a kastély szépségét és mai állapotát illusztráló fényképekkel egyaránt lehet nevezni.
A rajzpályázaton 6-18 éves tanulók indulhatnak, egy tanuló csak egy pályamunkát adhat be. A rajzok bármilyen technikával készülhetnek, de A/4-as méretűeknek kell lenniük.
A rajz pályaművek hátoldalán fel kell tüntetni a pályázó teljes nevét, születési idejét, postacímét és a szülő vagy gondviselő e-mail címét, továbbá iskolai osztályát és felkészítője nevét.
A rajzokat a következő címre kell eljuttatni személyesen vagy postán: Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum, 9900 Körmend, Dr. Batthyány-Strattmann László u. 3.
A fotópályázaton korhatár kötöttség nélkül lehet részt venni, egy pályázó 3 képpel nevezhet. A pályaműveket e-mailen, legjobb minőségű jpg formátumban kérjük eljuttatni a
muzeum.kormend@gmail.com címre.
A rajzok és fotók beadási határideje: 2013. október 19.
A beérkezett pályaműveket zsűri értékeli. A korkategóriánként (alsó tagozatos, felső tagozatos, középiskolás) 3-3 legjobb rajz, és a kiemelkedő fotók értékes díjazásban részesülnek. Ugyancsak díjat nyer az alkotásban legaktívabbnak mutatkozó osztály.

A beérkezett rajzokból és fényképekből a Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum a színház aulájában kiállítást rendez. Megnyitására 2013. október 26-án, 16 órakor kerül sor, ekkor történik a díjak átadása is.
Izgalmas ötleteket, jó rajzolást és szép fényeket kívánunk az alkotáshoz!

Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum
06-94/410425
muzeum.kormend@gmail.com
Móricz Péter