A Rábavidékben jelent meg

2012-09-13 22:20:55


Kirándultak a fotóklubosok

2011-ben 3FK néven a fényképezést kedvelőkből alakult meg Körmenden egy fotóklub. A több mint húsz tagú közösség kirándulást kedvelő tagjai közül hatan a Körmendi Kulturális Központ, mint a csoport tevékenységét patronáló intézmény segítségével és mikrobuszával az Őrségbe látogattak el.

Fotóskörútjuk során Veleméren a templomnál, a nagyrákosi tájháznál, valamint a magyarlaki fatemplomnál és környékükön készítettek felvételeket, melyeket a későbbiek során értékelnek majd. A klubosok egyébként havonta tartanak összejövetelt, azokon szakmai jellegű ismeretterjesztő előadásokat, élménybeszámolókat hallgatnak meg, foglalkoznak a különböző fényképészeti stílusok és irányzatok történetével, az analóg és a digitális technika fejlődésével.

Mint az köztudott, a lelkes közösség munkája a nagyközönség előtt sem ismeretlen, hiszen az FK3 tagjainak munkáiból Gombostűs kiállítás elnevezéssel múlt év augusztusában, éppen egy évvel ezelőtt rendeztek nagysikerű tárlatot a körmendi városi kiállítóteremben. Ezen a klub 18 tagjának összesen 63 munkája reprezentálta az alkotó közösség tevékenységét, nagy sikerrel.