Kedves Klubtársak!

Idei második klubfoglalkozásunkat február 1.-én csütörtökön 17 órakor kezdjük a Berzsenyi u. 11-ben. Folytatjuk a március 11.-én Győrben nyíló 3FK kiállításunk képanyagának kiválogatását. Aki még nem küldött/hozott 30x45 cm-re nagyítható képet, február 10-ig szíveskedjék megtenni, ugyanis idő kell a nyomtatásra, paszpartuzásra, képaláírások elkészítésére.  A képeitek címeit file névként adjátok  meg. A paszpartu és nyomtatás költsége képenként 2.000,- Ft, melyet mindenkinek magának kell állnia.

A Soproni Fotóklub felkérésére Körmend és környékét bemutató fotókkal vennénk részt nyugat dunántúli fotóklubokat bemutató ausztriai kiállításon.  A költségeket a soproniak vállalták magukra.

Az elmaradt budapesti fotótúránk új időpontját és programját is meg kellene beszélnünk.
És végül: ne feledkezzetek meg a 2024. évi 2.000,- Ft/fő (tíz éve változatlan!)  tagdíjról sem.

Üdvözlettel:
FTamás

______________________________________________________________________________________________________________

Kedves Klubtársak!

Ez évi első összejövetelünket január 11.-én csütörtökön tartjuk a Berzsenyi u 11-ben.
Témái: győri kiállításunk képanyagának kiválogatása, klubprogramunk összeállítása.
A régóta változatlan 2000 Ft/év tagdíjról se feledkezzetek meg.


Idén, működésének 12. évébe lép a 2011-ben alapított 3FK Körmend Fotóklub. Az első „gombostűs” kiállításunkat évente újabbak és újabbak követték. Céljaink a kezdetektől változatlanok: tagjaink fotótechnikai, fotóesztétikai ismereteinek bővítése, alkotásaink bemutatása kiállításokon, kiadványokban, fotótórák szervezése, a körmendi társadalmi, kulturális, sportesemények, épített környezet megörökítése.  
Fotós ismereteket, tudást sokféle módon lehet megszerezni. A legkézenfekvőbbnek és legkényelmesebbnek a közösségi média, az internet tűnik. Ezen felületeken nagyon sokféle, nagyobb részt alig használható és csak kisebb részükben értékes fotós szakanyag található. Segítséget jelenthet a fotós szakirodalom is. Igaz, a fotós szakkönyvek, folyóiratok nem olcsók, de legalább hozzáértők készítették. A leghatékonyabban az oktatási rendszer különféle szintjein lehet fotós tudáshoz hozzájutni. Ha valakinek erre nincs lehetősége, ideje, pénze, akkor opciót jelenthet a 3FK Fotóklub, ahol a tapasztalt klubtagok sok esetben tudják segíteni a jó fotókat készíteni szándékozókat. Programjainkkal, fotós túráinkkal, ikonikus fotóművészek alkotásainak bemutatásaival, alkotásaink közös elemzéseivel, tudjuk hozzásegíteni tagjainkat az áhított fotós ismeretekhez.

Klubfoglalkozásainkon az idei évben is szeretettel várjuk a jobb és szebb fotókat készíteni szándékozó klubtagjainkat!

Boldog Új Évet kívánva, üdvözlettel:
3FK Körmend Fotóklub vezetősége
 
Ajánlott szakirodalom: Dékán István, Scott Kelby, Joe McNally könyvei, Digitális Fotó Magazin, stb.

___________________________________________________________________________________________________________

Kedves Fotóstársak!

Fotóklubunk újabb évet tudhat maga mögött. Többségünk aktívan fotózott különféle rendezvényeken, szerepelt alkotásaival hazai és külföldi kiállításokon (3FK körmendi tárlata, MAFOSZ Szalon, Pannónia Szalon, MFVSZ Szalon, Kölcsey Gimnázium, stb.), látogatott fotókiállításokat (Zalaegerszeg, Kőszeg, Szentgotthárd), vett rész fotótúrákon.
Év vége közeledtével vannak, akik számvetéseket készítenek, végiggondolják, hogy miket sikerült megvalósítaniuk terveikből és újabb célokat tűznek maguk elé. A 3FK Fotóklub tagságának véleményét figyelembe véve tervezi jövő évi klubprogramjait, fotótúráit, amihez elengedhetetlen tagjaink aktivitása.

Csütörtöki összejövetelünkön szót ejthetünk 2024. évi programjainkról és egyéb fotós, nem fotós témákról is. Inspiráló képi élmény gyanánt a Belgian Photographic Contest 2022. katalógusát csatoltan küldöm.

Mindenkit szeretettel várunk fél öttől a Szabadság téren, majd öttől a Berzsenyi 11-ben.

Üdvözlettel:
FTamás

__________________________________________________________________________________________________________

A zalaegerszegi fotóklub kiállításmegnyitójára közös látogatást szervezünk a Műv.Kp. kisbuszával. Találkozó 21-én, kedden 17.00 órakor a Színház előtt.

__________________________________________________________________________________________________________

Kedves Klubtársak!

Következő összejövetelünket november 16.-án csütörtökön 17 órai kezdettel tartjuk a Kölcsey Ferenc Gimnázium aulájában, ahol Lángh Gábor fotóművész nemrég nyílott kiállítását tekintjük meg és elemezzük alkotásait.

Mindenkit szeretettel várunk.

___________________________________________________________________________________________________________

Kedves Klubtársak!
 
Októberi klubfoglalkozásunkat 5.-én csütörtökön 17 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi 11-ben.
Egyeztetjük a Kőszegre tervezett fotótúra időpontját, programját, levetítjük és elemezzük tagjaink nemrég készült fotóit.

Mindenkit szeretettel várunk.
 
Üdvözlettel:
FTamás

____________________________________________________________________________________________________________

Kedves Klubtársak!

Szeptemberi  fotóklubos összejövetelünket  7.-én csütörtökön 17 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi 11-ben.
Programunk:

 • A 3FK kiállításán szereplő fotók kiosztása a készítőiknek.

Mindenkit örömmel várunk!

Üdvözlettel:
FTamás

_______________________________________________________________________________________________________________

Kedves Klubtársak!

Augusztusi klubfoglalkozásunk keretében, 08. 09.-én szerdán a BÖK Galériában a 3FK kiállítási fotóit keretezzük be. Jó lenne,
ha a kiállítók a saját képeiket maguk paszpartuznák és helyeznék be a keretbe.

Üdvözlettel:
FTamás

_______________________________________________________________________________________________________________

Kedves Klubtársak!

Júliusi összejövetelünket 6.-án csütörtökön 17:00 órai kezdéssel tartjuk a Berzsenyi 11-ben. A 3FK augusztus elején nyíló kiállításának képanyagát állítjuk össze. Kérek minden kiállítani szándékozót, hogy 30x40 cm, 300 dpi-re méretezett fotóit pendrive-on hozza magával. A képeket ki kell nagyítatnunk, kereteznünk és időben a kiállító helyre szállítanunk. Augusztus 10. pedig vészesen közel van. 

Augusztus 18.-án egy szabadtéri képvetítésre is várják a körmendi vonatkozású alkotásainkat.

Üdvözlettel:
FTamás

______________________________________________________________________________________________________________

Kedves Fotóstársak!

A májusi klubfoglalkozásunkat 5.-én pénteken 17:00 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi 11-ben.
Előtte, fél öttől – akit érdekel – megtekintheti a Gimnázium aulájában Bodó Marcsi körmendi festőművész tánc témájú festményeit, linómetszeteit és az alkotásait kísérő fotókat.

Összejövetelünkön szót ejtünk az idei MAFOSZ Szalonra küldendő képeinkről és az augusztus 7-27 között tervezett 3FK Fotókiállításunkról.  Jó lenne, ha a kiállítani szándékozók időben elküldenék a kiállítható nagyságura (30 x 45 cm, 300 dpi) méretezett fotóikat.  Kérek mindenkit, aki még nem rendezte ez évi tagdíját (10 éve változatlanul 2.000,- Ft/év) szíveskedjék megtenni, mert a kiállításon szereplés egyik feltétele ez.

Pénteken szó lesz még a természetfotózásról, azok készítésének módjairól, és néhány fotót is levetítünk a Nemzeti Múzeum természetfotó kiállításának képeiből.  Továbbá, fotótúrát szervezünk a Jeli arborétumba május 7.-én vagy 14. –én vasárnap (jelentkezők számától és az időjárástól függ az időpont) a virágzó rododendronok megörökítésére.

Mindenkit szeretettel várunk!

Üdvözlettel:
Fekete Tamás

___________________________________________________________________________________________________________

Kedves Klubtársak!

Következő klubfoglalkozásunkat április 13.-án csütörtökön 17:00 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi 11-ben. Vetítésre kerülnek Ergy Landau (Landau Erzsi) Mai Manóban és Jan Saudek Műcsarnokban bemutatott képei. Elemezzük a klubtagok által hozott vagy küldött fotókat. Pontosítjuk a 13. század végén épült veleméri Szentháromság kápolnához tervezett fotótúránk részleteit.

Mindenkit szeretettel Várunk!

Üdvözlettel:
FTamás

_____________________________________________________________________________________________________________

Kedves Fotóstársak!

Februári klubfoglalkozásunkat 09.-én csütörtökön 17:00 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi 11-ben.
Témái:

 • fotótúrák helyszíneinek és időpontjainak megbeszélése
 • Berekméri Zoltán Mai Manóban látható kiállítása képeinek bemutatása
 • analóg és digitális fotótechnika rövid összehasonlítása
 • a tagok hozott képeinek elemzése
 • 2023 évi tagdíj fizetése

Néhány mondat Berekméri Zoltánról (1923-1988): középiskolásként boxgép-el, majd 6x6-os Rolleicord-al kezdett fotózni. 1942-ben Magyarország Diákfényképező Bajnoka címet nyerte el. 1956-ban alapító tagja volt a Magyar Fotóművészek Szövetségének (MFSZ) és a Művészeti Alap-nak (MAOE). Rendszeresen küldött külföldi fotóművészeti kiállításokra képeket, aminek eredményeként – talán első magyarként – a FIAP tagja lett, AFIAP fotóművész minősítését megszerezve. Az egyenletesen magas művészi színvonalú képei közül több ikonikussá vált, így pl. a „Jó reggelt napsütés” és a „Randevú az esőben” címűek.

Az állami alkalmazottként dolgozó, visszahúzódó életet élő fotóművész zselatinos-ezüst nagyításai gondosan komponáltak és briliáns fotótechnikával készültek. Aki dolgozott már fotólaborban az tudja, a jó minőségű analóg képekhez pontosan exponált és gondosan hívott fekete-fehér filmkidolgozás, a nagyításhoz pedig – a szakértelmen túl - patikatisztaságú fotólabor szükséges. Berekméri mindezeket tudta és magas színvonalon művelte.   
Magyarországon is számos csoportos és néhány egyéni kiállítása volt. A Mai Manóban 2003-ban volt kiállítása, a jelenlegi január 24.-én nyílott és március 12.-ig látogatható.                                                                            
Bővebben a képeiről csütörtökön.

Mindenkit szeretettel várunk!
 
Üdvözlettel:
FTamás


________________________________________________________________________________________
Kedves Fotóstársak!

Ez évi első összejövetelünket január 12.-én csütörtökön 17:00 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi 11-ben.

Szót válthatunk a 2023-as fotós kirándulásainkról, kiállítások látogatásáról, a 3FK idei kiállításáról.
Terveink szerint rendszeressé kívánjuk tenni a virtuális találkozásokat, az on-line képküldéseket, kép-véleményezéseket. Bárki elküldheti saját vagy kedvenc fotóját e-mailben a tagoknak, vagy a zártkörű facebook oldalunkra. Bárki elmondhatja róla, amit gondol. Megvitathatjuk on-line, vagy akár személyesen is. Az a fontos, hogy többet foglalkozzunk a fotók készítésével, jártasabbak legyünk a képolvasásban, a vizuális kultúrában.

E témában ajánlom figyelmetekbe Eifert János: Képírás – képakadémia és Gera Mihály: Százszorkép – az én fotógalériám című könyveket. Ők azt mondják a képolvasást, képértelmezést is meg lehet (kellene) tanulni.

Az idei kiállításunkra jó képválogatást (készítést) kívánva, üdvözlettel: 
Fekete Tamás
________________________________________________________________________________________

Kedves Klubtársak!

Decemberi összejövetelünket 15.- én, csütörtökön 17 órától tartjuk a Berzsenyi u 11. klub-2 helyiségében. Képes élménybeszámolót láthattok többek között  Lajtha László korreográfiai versenyről 
Jó kedveteket és a legújabb fotóitokat hozzátok magatokkal.

Mindenkit szeretettel várunk!

Üdvözlettel:
FTamás
_________________________________________________________________________________________
Kedves Klubtársak!

Következő, novemberi összejövetelünket 10.-én, csütörtökön 17 órától tartjuk a felújított Berzsenyi u 11. klub-2 helyiségében. Képes élménybeszámolót láthattok az idei World Press Photó kiállításról.
Mindenkit szeretettel várunk!

Üdvözlettel:
FTamás
__________________________________________________________________________________________
Kedves Klubtársak!

Következő összejövetelünket október 14.-én pénteken 17:00 órai kezdettel tartjuk a Gimnázium Galériájában, ahol Kártyás Gergő természetfotós kiállítását tekintjük meg. 
A Színházban 18:00 órától a Körmendi Kastélyszínház Társulat (KASZT) Tóth Ede: A falu rossza főpróbáján fotózunk. Vaku használata tilos! 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk

Üdvözlettel:
FTamás
__________________________________________________________________________________________
Kedves Klubtársak!

Szeptemberi klubfoglalkozásunkat 2.-án pénteken, 17:00 órai kezdettel tartjuk a Színház épületében.

A Soproni Fotóklub kérésünkre elküldte klubunknak a győri kiállítási anyagukat, kérve, hogy elemezzük és a kritikai észrevételeinket küldjük el részükre. Továbbá bemutatjuk Tillinger Sándor Bonyhádi fotográfus fotóskönyvét is. És más bonyhádi fotós kiadványokat.

Mindenkit szeretettel várunk

Üdvözlettel:
FTamás
__________________________________________________________________________________________
Kedves Klubtársak!

Augusztusi klubösszejövetelünket 5.- én pénteken, 17:00 órai kezdettel tartjuk a Színház épületében.

Mindenkit szeretettel Várunk.

Üdvözlettel:

FTamás

___________________________________________________________________________________________
Kedves Klubtársak!

Következő klubfoglalkozásunkat július 1.-én, pénteken 17:00 órai kezdettel tartjuk a Színház épületében.
Összejövetelünkön különböző kiállítási katalógusokat nézünk meg, képeiket elemezzük.
A helyi, hazai, külföldi kiállításokra küldendő képek válogatása lehetőséget ad  fotós társaink alkotásainak megismerésére, elemzésére. A fotózást szerető alkotók fontosnak tartják, hogy minél többen megismerjék és elismerjék fotós tevékenységüket. Az amatőr fotográfusok elsősorban nem a „konyhafióknak” készítik képeiket, hanem másokkal is szeretnék megosztani azt az élményt, örömöt, amit egy jól sikerült alkotásuk nekik jelent. A jó, a sokaknak tetsző alkotások készítéséhez általában hosszú, fáradságos út vezet, mely önképzéssel és egyéb tanulási folyamattal van kikövezve. Ehhez képzéshez tud segítséget adni a 3FK Fotóklub képelemzésekkel, kiállítási képek válogatásával és a hazai és külföldi kiállításokon (Szalonokon) való részvétellel. Sokat lehet tanulni a különféle kiállítások katalógusainak böngészésével (a pályázók mindegyike kézhez kapja) is.
 
______________________________________________________________________________________________

Kedves Klubtársak!

Következő klubfoglalkozásunkat június 3.-án pénteken 17:00 órai kezdettel tartjuk a Városi Színház épületében.
Témai: MAFOSZ Szalonra képválogatás, a következő fotóstúrák helyszínének, időpontjának megbeszélése.
Aki még nem fizetett az idén tagdíjat, még megteheti. Megjegyzem, csak azon fotóklubok tagjai vehetnek részt a MAFOSZ Szalonon, melyek a 2022. évi tagdíjat befizették.
Mindenkit szeretettel várunk!

Üdvözlettel:
FTamás

_______________________________________________________________________________________________
Kedves Klubtársak!

Májusi klubösszejövetelünket 13.-án pénteken 17:00 órai kezdettel tartjuk. Találkozó a Színház bejárata előtt.
Témái:
- természetfotózás a várkertben
- a virágzó rododendronok fotózása május 15.-én vasárnap a Jeli
  Arborétumban. Indulás 8:00 órakor a Színház elől.
 
Üdvözlettel:
FTamás
_______________________________________________________________________________________________
Kedves Klubtársak!

Következő klubfoglalkozásunkat április 1-én, pénteken 16:30 órai kezdettel tartjuk a Színházban levő BÖK Galériában.

Tervezett program:
- lebontott kiállításunk képeinek kiosztása
- ismertető a szentbékkállai és salföldi fotótúránkról, színházi fotózásról, BBÁ rönkhúzás fényképezéséről
- programunk szerinti további fotótúrák (Jeli arborétum, Velemér kápolna) megbeszélése.

Mindenkit szeretettel várunk!

Üdvözlettel: FTamás
______________________________________________________________________________________________
Kedves Klubtársak!

Következő összejövetelünket március 4-én pénteken 17:00 órai kezdettel tartjuk a Városi Kiállítóteremben.
Javasolt témái: - beszélgetés a jubileumi kiállítás képeiről
                         - 2022. évi klubprogram megbeszélése
                         - a tervezett márciusi szentbékkálai fotókirándulás részleteinek ismertetése
Előzetesen: a fotótúrát március 19. vagy 26. esetleg április 1-én szombaton valósítanánk meg. Korán reggel indulnánk saját autókkal Körmendről Szentbékkála kőtenger, Hegyestű (Balatonfelvidéki Nemzeti Park, Monoszló mellett), Szigliget, Körmend útvonalon. További részletek a klubfoglalkozáson.

Üdvözlettel:
FTamás
______________________________________________________________________________________________
Kedves Klubtársak!

Klubfoglalkozás keretében Szentgotthárdon a Színház aulájában megtekintjük Dr Simán László MFVSZ fotóművész kiállítását. A november 5.-én pénteken, 18:00 órakor kezdődő megnyitóra Körmendről 17:00 órakor induló vonattal tudunk elmenni. Visszafelé 20:06-kor indulunk a gotthárdi vasútállomásról.

Találkozás pénteken 16:50 órakor a körmendi vasútállomáson.

Mindenkit szeretettel várunk.

Üdvözlettel:
FTamás
______________________________________________________________________________________________
Kedves Klubtársak!

Októberi klubfoglalkozás keretében őszi várkerti fotós sétára invitállak benneteket.
Találkozás a Színház előtt október 1-én pénteken 16:30 órakor.

Üdvözlettel:
FTamás
_______________________________________________________________________________________________
Kedves Klubtársak!

Szeptemberi klubfoglalkozásunkat 3.-án pénteken 17:00 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u 11. földszinti termében.
Témája: az eddig elkészült jubileumi könyv bemutatója. 
Az érvényes járványügyi előírásokat kérjük betartani (maszk viselése stb.)

Mindenkit szeretettel várunk.

Üdvözlettel:FTamás


Kedves Klubtársak!

Következő összejövetelünket 2021. augusztus 6.-án, pénteken  17:00 órai kezdettel tarjuk. Találkozás a Városi Kiállítóterem előtt.

A kiállítóteremben a Fókuszban a Rába című a Bereki Bárkás Egylet Egyesülettel és a Művelődési Központtal közösen létrehozott fotókiállítást nézzük meg.

További fontos napirendünk a 3fK Fotóklub tíz éves tevékenységét összegező jubileumi fotóalbum kiadásával kapcsolatos teendőink. Az igényes megjelenésű fotós könyv társadalmi szervezetek támogatásával és pályázati források igénybe vételével készül. Sajnos a magas nyomdaköltségek miatt (a minőségből nem szeretnénk engedni) a könyv megjelenéséhez a kiadvány iránt érdeklődő klubtagjainknak is max. 5.000,- Ft-al hozzá kellene járulniuk. Cserébe 2 db 3FK Jubileumi könyvet kapnának a tagjaink válogatott fotóival.

Aki szeretne  a jubileumi könyvben fotóival és rövid önéletrajzával, fotós hitvallásával szerepelni, kérem jelezze. A könyvet igénylőktől nyomdatechnikailag kezelhető, nagyméretű fotókat kérnénk, melyeket a kiadványba helyeznénk el. Nagyobb példányszám esetén a max. 5.000,- Ft/2 db könyv hozzájárulási költség is csökkenthető lenne.

A fotóitokat tartalmazó könyv ajándékozásra is alkalmas, amellett hogy alkotásaitoknak is megörökíti.
A jubileumi könyvvel kapcsolatos darabszám igényeteket minél előbb jelezzétek Jámbori Tamásnál személyesen vagy e-mailben (jamtamas@gmail.com)

Üdvözlettel:
FTamás
_______________________________________________________________________________________

Kedves Klubtársak!

Júliusi összejövetelünket július 9.én pénteken 18:00 órakor tartjuk. Találkozó a Szinház előtt.

Témái :
- Rábával kapcsolatos kiállításra fotók küldése 
- MAFOSZ fotópályázatra képek válogatásasa az alábbi feltételek figyelembe vételével:
"A pályázaton csak azok a MAFOSZ tagszervezetek vehetnek részt, melyek a beküldési határidőig rendezték a 2021. évi tagdíjukat. A szövetség minden tagegyesülete egy-egy kollekcióval pályázhat, amely maximum 24 db digitális képből állhat, de minimum 3 szerző egy-egy művét kell, hogy tartalmazza. Egy szerző (többes tagság esetén is) csak egy kollekcióban szerepelhet, maximum három alkotással.
Sorozat és egy téma három mozzanata nem adható be. A MAFOSZ Szalonra csak olyan művek küldhetők, amelyek a korábbi MAFOSZ Szalonokon még nem kerültek közönség elé. (Cél, hogy új művek szülessenek, 2 évnél nem öregebb képek mérettessenek meg.) Nem lehet pályázni 2018-ban vagy korábban nyilvánosságra hozott alkotásokkal. Aki ezeket figyelmen kívül hagyja, kizárja magát és alkotóközösségét az idei és a következő évi szalonon való részvételből is.
A fotók témája, technikája, formája és műfaja kötetlen. A fotókat digitális formában, jpg formátumban, sRGB színmódban kérjük feltölteni. Képek mérete: hosszabbik oldal (pontosan) 1920 pixel"
- A 3FK fotóklub jubileumi kiadványába fotók válogatása
- egyebek

Mindenkit szeretettel várunk
Üdvözlettel : Fekete Tamás
_______________________________________________________________________________________
Kedves Klubtársak!

A járvány enyhülésével lehetőségünk adódik klubfoglalkozás tartására, melynek keretében június 12.-én szombaton a magyarszecsődi tavon sárkányhajó bemutató eseményeit fotózhatjuk. A 10:00 órakor kezdődő Sárkányhajó Road Show-ra - előzetes jelentkezést követően - utazási lehetőséget biztosítunk azoknak, akik nem egyénileg kívánnak jönni.

Az érdekesnek ígérkező fotós programramra jelentkezéseteket várva,üdvözlettel:
FTamás
________________________________________________________________________________________
Kedves Klubtársak!

A járványhelyzet miatt a március 5-i zárt terű összejövetel helyett a bátrak számára Rába parti, várkerti fotósétát szervezünk.

Találkozás a Halász vendéglő előtt pénteken 16:00 órakor. Ha többeknek a 16:30 időpont a jobb, jelezzétek.
A többség által javasolt időpontban lesz a találkozó.

Addig is maradjunk a virtuális térben a fotós web oldalaknál illetve YouTube tartalmaknál.
Ajánlom Nobuyoshi Araki, Daido Moriyama, Hiroshi Sugimoto japán fotóművészek web oldalait.

Üdv mindenkinek :FTamás
_______________________________________________________________________________________
Kedves Klubtársak!

Klasszikus idézettel kezdve: „a nemzetközi helyzet egyre fokozódik” – sajnos a pandémia is. Mint ismert, Körmenden is egyre több a Covid fertőzött,  egyre többen kényszerülnek karanténba. Ebben a helyzetben – véleményem szerint – semmi sem indokolja, hogy zárt térben klubfoglalkozást tartsunk. Célszerűbbnek tűnik, ha a szabadtéri összejövetelen hódolunk hobbinknak, szenvedélyünknek.

Több klubtagunkkal beszélve, az esedékes november havi zárt teres klubfoglalkozásunkat elhalasztjuk, helyette szombat délután tartunk egy rövid fotósétát a várkertben és a Rába parton.
Találkozó a Színház előtt 13:00 órakor

Természetesen a virtuális térben bármikor találkozhatunk, fotózással kapcsolatos témákat bármikor megtárgyalhatunk.  Egyénileg biztosan mindannyian készítettünk képeket, melyeket a zárt facebook oldalunkon (3F zártkör), vagy honlapunkon (3f.kormend.hu) megoszthatunk egymással. Fotós képességeinket,  home office - ban, a virtuális digitális térben is fejleszthetjük. Ellátogathatunk magyar és külföldi fotós honlapokra, megnézhetünk virtuális kiállításokat, átnézhetjük a szakmai weboldalakat. Természetesen az írott szakirodalom is rendelkezésünkre áll.
Pl. sokan vitatják a digitális képjavítás, retusálás (Photoshop, stb.) létjogosultságát, állítva, a jó fotós, „jól” elkészített fotóit nem kell javítgatni, hiszen az analóg (filmes) időkben sem kellett. Természetesen egyik állítás sem igaz.  Az esetek többségében a fényképezőgépből kikerült fotókat, esztétikusabbá, kifejezőbbé tételük érdekében kisebb - nagyobb mértékben módosítani szükséges. Váloztatni lehet a képkivágáson, az expozíción (akár képrészeken is), a színhőmérsékleten stb.
Ramhab Gyula: A retus című 1962-ben megjelent könyvecskéjéből idézve:  … szakfényképészetben retusálni kell a fényképeket, mert a megrendelő „nyers” fényképeket nem vesz át.  Továbbá :  …”az amatőrfényképezőknek, ha képeiket nyilvánosság elé  kívánják  hozni, azokon a hibákat feltétlenül ki kell javítani. A fénykép csak úgy élvezhető, ha az összhatást semmi sem zavarja”.
A fotótechnikáról, a digitális képek javításáról sok információt találhattok a neten, a YouTube  csatornán.
Tudjátok, hogy a JPG képek kvázi RAW formátumban is behívhatók a Photoshop-ba és minden paraméterükben, akár részlegesen is módosíthatók?

Végül szeretném felhívni figyelmeteket,  Zágon Noémi, Köbli Csaba, Németh Attila amatőr festők szombaton nyíló kiállítására.
Aki Modigliani festészetét szereti, tehet egy virtuális sétát az alkotásait bemutató kiállítási termek  bármelyikében  (www.nelsegnodimodigliani.it)

Jó fotózást kívánva, üdvözlettel:
FTamás
__________________________________________________________________________________
Kedves Klubtársak!

Következő Klubfoglalkozásunkat szeptember 4.- én, pénteken 17:00 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u 11-ben.

témái : Jene Sándor : Ébred a Pityerszer kiállítási képeinek megtekintése
            klubtagjaink Magyar Fotóművészek Világszövetsége Szalonjára küldött és elfogadott képeinek vetítése
            klubtagok képeinek vetítése
            Zoom Barátok Köre Egyesület Rába parti rendezvényére való jelentkezés (szept. 5. 15:00 óra)

Üdv mindenkinek
FTamás
___________________________________________________________________________________

Kedves Klubtársak!

A még jelen levő vírusveszélyre tekintettel, következő klubfoglalkozásunkat szabadban, fotóséta keretében tartjuk meg. 

Találkozás augusztus 7.-én pénteken 17:00 órakor a Színház főbejáratánál.
Kérdéseiteket, fényképezőgépeiteket hozzátok magatokkal.

Üdvözlettel :
Fekete Tamás

____________________________________________________________________________________

Kedves Klubtársak!

Következő klubfoglalkozásunkat július 3.-án pénteken 16:00 órakor a Városi Kiállítóteremben kezdjük a Vándor székelyek című kiállítás megtekintésével, majd közösen átsétálunk a Rázsó Szakközépiskolába ahol egy angliai képes úti beszámolót hallgatunk meg. 
További programunk : - nyári fotós kirándulásunk helyszínének megbeszélése
                                - a hónap fotójának kiválasztása

Mindenkit szeretettel várunk.

Üdvözlettel
​FTamás

____________________________________________________________________________________

Kedves Klubtársak!

Sajnos zárt térben még nem igazán indokolt fotóklubos összejövetelt tartanunk. Ha igény van rá szabadban (egymástól 1,5 m távolságot tartva :-) természetesen megtarthatjuk. Séta a gáton, várkertben pénteken? Írjatok!

____________________________________________________________________________________

Kedves Klubtársak!

Következő klubfoglalkozásunkat március 6.-án pénteken 17:00 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u 11-ben. 

témái : - 2020. évi klubprogram összeállítása
            - 3FK 2020 évi kiállítása
            - hozott képek vetítése
            - a hónap képe
             -egyebek
            - Bánóczi László fotókiállításának megtekintése a Gimnáziumban         
            
Mindenkit szeretettel várunk. Üdvözlettel :

___________________________________________________________________________________

Kedves Klubtársak!

Következő klubfoglalkozásunkat február 14.-én pénteken tartjuk a Berzsenyi u 11-ben. 

témái : - 2020. évi klubprogram összeállítása
            - fotókiállításokon való részvétel 
            - hozott (pl. rönkhúzás) képek vetétése          
            - a hónap képe
            - egyebek

Mindenkit szeretettel várunk. Üdvözlettel :

FTamás

P.S.: aki még nem fizetett ez évi tagdíjat szíveskedjék megtenni :-)

___________________________________________________________________________________

Kedves Klubtársak!

2020. évi első klubfoglalkozásunkat január 10.-én pénteken tartjuk a Berzsenyi 11-ben.
A jövőben, többek kérésére pénteki napokon jönnénk össze új programokkal, új ötletekkel,
új gyakorlati fotózási lehetőségekkel.
A programjaink tervezése és megvalósítása csak rajtunk múlik. Örülnénk, ha minél többen jönnétek el
a pénteki összejövetelre, így mind több tagunk véleménye, ötlete, javaslata épülne be a 2020-as programunkba.

Mindenkit szeretettel várunk. Üdvözlettel :

FTamás

Ja! és az idei, évek óta változatlan 2.000,- Ft/év tagdíjat se felejtsétek otthon :-)

__________________________________________________________________________________

Kedves Klubtársak!

Következő klubfoglalkozásunkat december 04.-én szerdán 17:00 órakor tartjuk a Berzsenyi u 11-ben
témái:

 • A hónap fotójának a kiválasztása
 • Évértékelés, a következő évi célok meghatározása
 • Évzáró megbeszélése, egyebek

Üdvözlettel :
FTamás

___________________________________________________________________________________
Kedves Klubtársak!

Következő összejövetelünket november 6.-án szerdán 17:00 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u 11-ben
témái :

Fotótechnikai ismeretek, esti, éjszakai fotózás
Klubtagok fotóinak vetítése, képelemzés
A hónap fotójának a kiválasztása
Egyebek
Üdv mindenkinek : FTamás

Kedves Klubtársak!

Következő klubfoglalkozásunkat szeptember 04.-én szerdán 17:00 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u 11-ben

Témái:

- Képanyag válogatása a veszprémi Pannónia Szalonra és Diaszalonra. (kiírások mailben csatolva)
- Fotóesztétikai ismeretek, portréfotózás
- Klubtagok fotóinak vetítése, képelemzés
- A hónap képének a kiválasztása
- Egyebek   
 
Üdv mindenkinek : FTamás
________________________________________________________________________________
Kedves Klubtársak!

Következő összejövetelünket augusztus 7.-én szerdán 17:00 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi 11-ben.
Előzetes programunk :
-Fotóesztétikai ismeretek, kiállítási képek követelményei
-Fotóművészeti Szalonok képeinek vetítése, képelemzés
-Klubtagok képeiből a hónap fotója kiválasztása
-Egyebek (tervezett fotótúrák)
Üdv mindenkinek:
FTamás

________________________________________________________________________________
Kedves Klubtársak!

Következő klubfoglalkozásunkat május 8.-án szerdán 17:00 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi 11-ben
Tervezett programunk :
-Nemzetközi Fotóművészeti Szalonok képeinek vetítése, kompozíció jelentősége
-Klubtagok képeinek vetítése, képelemzés
-3FK Fotókiállítási képeinek válogatása
-Klubtagok képeiből a hónap fotójának kiválasztása
-Egyebek
Lehetőség adódott, hogy a Sala Terrena kiállítóteremben júniusra tervezett 3FK kiállításunkat már május hónapban
megrendezhetjük. Kérek minden kiállítani szándékozó klubtagunkat, hogy a minimálisan  3000x4000 pixel méretű fotóját
minél előbb küldje be a papírképek előhívatása végett.
Üdvözlettel: FTamás  

________________________________________________________________________________
Kedves Klubtársak!

Következő klubfoglalkozásunkat április 3.-án szerdán tartjuk a Berzsenyi u 11-ben.

Program :
Fotótechnikai ismeretek, vakuk vezérlése
Klubtagok képeinek vetítése, képelemzés
A hónap fotójának kiválasztása
A Gimnázium kiállítótermében levő makrofotók (Simon Attila) megtekintése 
Egyebek
Üdv
FTamás

_______________________________________________________________________________
Kedves Klubtársak!

Következő összejövetelünket március 6-án szerdán tartjuk a Berzsenyi 11-ben

Témái:
-  Photoshop alapismeretek, méretezés
-  Klubtagok képeinek vetítése, képelemzés
-  A hónap fotójának a kiválasztása
-  3FK fotókiállításával kapcsolatos teendők
-  tagdíjfizetés (aki még nem fizetett)
- egyebek (tőzike fotózás? - vonatos kirándulás Sopronba?)

Üdvözlettel :
FTamás

_______________________________________________________________________________

Kedves klubtársak!

Sajnos a holnapi klubfoglalkozásunkat - helyhiány miatt - jövő hét keddjére kell áttennünk.
Így a következő összejövetelünket február 12.-én kedden 17:00 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u 11-ben, változatlan programmal. A kiállításra szánt fotóitokat hozzátok magatokkal.

2019. évi klubprogramunk elfogadása (a tervezetet csatoltan küldöm)
3FK márciusi fotókiállítása képeinek válogatása
Klubunk fotókiállításával kapcsolatos teendők
Tagdíjfizetés
Egyebek
Üdv
FTamás

________________________________________________________________________________
Kedves klubtársak!

2019. évi első összejövetelünket január 09.-én szerdán 17:00 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u 11-ben

Tagjaink közül a 2018. Év Fotósának kiválasztása
2019. év klubprogramunk összeállítása
Fotótanfolyam indítása kezdőknek részleteinek megbeszélése (öt elméleti és öt gyakorlati foglalkozás) 
Fotók vetítése a klub új 55" képátlójú SONY tévéjén
2019. évi tagdíjak (2.000,- Ft/év) befizetése
Egyebek 
Üdvözlettel:
FTamás

________________________________________________________________________________
Kedves klubtársak!

Következő összejövetelünket december 5.-én szerdán 17:00 kezdettel tartjuk a Berzsenyi u 11-ben

A klubtagok legjobb fotóinak a közös kiválasztása
A klubtagok közül az év fotósának kiválasztása titkos szavazással
December 19. szerdára tervezett évzáró klubdélutánunk programjának, részleteinek megbeszélése
Évértékelés, a következő évi célok meghatározása (pl. fotótanfolyam indítása kezdőknek)
Egyebek 
Üdvözlettel:
FTamás
_________________________________________________________________________________
Kedves Klubtársak!

Következő összejövetelünket november 7.-én szerdán 17:00 órakor tartjuk a Berzsenyi u 11-ben.

Fotótechnikai ismeretek, esti, éjszakai fotózás
Kortárs magyar fotósok képeinek vetítése, képelemzés
Klubtagok fotóinak vetítése, képelemzés
A hónap fotójának a kiválasztása
Egyebek
Mindenkit szeretettel várunk, üdvözlettel:
FTamás
_________________________________________________________________________________
Kedves Klubtársak!

Következő összejövetelünket október 3.-án szerdán 17:00 órakor tartjuk a Berzsenyi u 11-ben.

Tervezett program :

Fotóművészeti ismeretek, a művészi fotó ismérvei
Kortárs magyar fotóművészek képeinek a vetítése, képelemzés
Klubtagok képeinek vetítése, képelemzés
A hónap fotójának a kiválasztása
Egyebek
Üdv mindenkinek :
FTamás

__________________________________________________________________________________
Kedves Klubtársak!

Következő összejövetelünket augusztus 5.-én szerdán 17:00 órakor tartjuk a Berzsenyi u 11-ben.
Tervezett program :
Fotóművészeti ismeretek, a művészi fotó ismérvei
Kortárs magyar fotóművészek képeinek a vetítése, képelemzés
A klubtagok nyáron és az augusztusi körmendi napokon készült képeinek vetítése
A hónap fotójának a kiválasztása
Egyebek       
Üdv mindenkinek
FTamás
__________________________________________________________________________________
Augusztus 08. szerda 17:00 Berzsenyi u 11.

Fotóesztétikai ismeretek, kiállítási képek
Károlyi Barnabás fotóinak vetítése
Klubtagok képeiből a hónap fotója kiválasztása
Fotózási lehetőség a Körmendi Napok programjai során 
  Üdvözlettel :
  FTamás
___________________________________________________________________________________
  Kedves Klubtársak!
 
Következő összejövetelünket július 04.-én szerdán 17:00 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u 11-ben, melynek témái :   

Fotótechnikai ismeretek, állvány használata, természetfotózás
Régmúlt idők híres fotósai képeinek vetítése, képelemzés
Klubtagok képeinek vetítése, képelemzés
A tagok fotóiból a hónap képének a kiválasztása
3FK Fotókiállítás képeinek kiosztása
egyebek
___________________________________________________________________________________

Kedves Klubtársak!

 
Következő összejövetelünket június 06.-án szerdán ">17:00 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u 11-ben, melynek témái :   

 • Fotóművészeti alapismeretek, a kép mondanivalója
 • Nemzetközi hírű fotóművészek képeinek vetítése, képelemzés
 • Klubtagok képeinek vetítése, képelemzés
 • A hónap fotójának kiválasztása a tagok képeiből
 • Egyebek (júniusi fotótúra)

Üdv mindenkinek
FTamas ____________________________________________________________________________________

Kedves Klubtársak!
A 3FK kiállítási képek  2018. május 09. szerdán 16:00 - 18:00 óra között a Színházból elvihetők. Előtte a képeket a keretekből ki kell szerelni, a paszparturól le kell venni és a paszpartukat, hátlapokat a keretekbe vissza kell helyezni.
A későbbi hiábavaló képkeresés elkerülése végett kérek minden klubtagot, hogy a jelzett időpontban gondoskodjon képei elszállításáról.
Üdv mindenkinek
FTamas _______________________________________________________________________________________ Kedves Klubtársak!

A virágba borult várkertben és a Rába parton fotósétát tartunk április 18.-án szerdán 17:00 órai kezdettel.
Gyülekező a Színház előtt. Fényképezőgépet mindenki hozzon magával :-) !

Üdvözlettel :
FTamas _______________________________________________________________________________________ Kedves Klubtársak!
 
Következő összejövetelünket április 04.-én szerdán 17:00 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u 11-ben, melynek témái :
- Fotótechnikai ismeretek, vakuk vezérlése
- Híres magyar fotográfusok képeinek vetítése, képelemzés
- Klubtagok márciusi tőzikés képeinek vetítése
- A hónap fotójának kiválasztása
- Egyebek

Üdv mindenkinek
FTamas _______________________________________________________________________________________ Március 25.-én vasárnap reggel - jó idő esetén - kibicikliznénk Dobogóra tőzikét fotózni. Ha nem találunk tőzikét akkor a természet más arcait fotózzuk. Akit érdekel jelezze felém. Üdv FTamás _______________________________________________________________________________________ Kedves Klubtársak!
 
Következő összejövetelünket március 07.-én szerdán 17:00 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u 11-ben, melynek témái :
- Fotóművészeti ismeretek
- Klubtagok képeinek vetítése, képelemzés
- A hónap fotójának a kiválasztása
- 3FK márciusi fotókiállításával kapcsolatos teendők

A márciusi kiállításunk képeit Jámbori Tamás elkészíttette, azok a Művelődési házban vannak. Kérem a klubtagokat, hogy az általuk rendelt képek árát (600,- Ft/db szíveskedjetek magatokkal hozni. Aki még nem fizetett 2018. évi tagdíjat, színtén szíveskedjék szerdán rendezni.
Ha a kereteket elő tudjuk szerdáig keríteni, akkor a keretezést is elkezdhetjük. A kiállító alkotók - ha egy mód ván rá - saját fotóikat szíveskedjenek keretbe helyezni. Ha még nem adtak a képeknek címeket, azt is tegyék meg.

Üdv mindenkinek
FTamas
________________________________________________________________________________________ Kedves Klubtársak! Következő összejövetelünket február 07.-én szerdán 17:00 órai kezdettel tartjuk a Színház első emeleti termében, melynek témái : - Fotóesztétikai ismeretek - Fotóművészeti Szalonok képeinek vetítése, képelemzés - 3FK márciusi fotókiállítása képeinek válogatása - Klubunk fotókiállításával kapcsolatos teendők A 3FK 2018. márciusi sikereses kiállításának megrendezhetősége érdekében kérjük, hogy fotóitokat minél előbb személyesen vagy e-mail-ben juttassátok el az e-mail címemre. (Gyula már elküldte!) Az ezévi klubprogramot csatoltan küldöm. A program témái természetesen nincsenek kőbe vésve, igény esetén változhatnak A gyakorlati összejövetelek, kirándulások időpontját a tagok szabadidejéhez igazítva, közösen fogjuk meghatározni. Üdvözlettel : F.Tamás ________________________________________________________________________________________ Kedves Klubtársak!

A BBÁ által január 20. szombat délutánra szervezett  rönkhúzás eseményének fotózására minden klubtagot szeretettel várunk az indulási helyen a piactéren 14:45 órakor. Tekintettel a mozgásban levő eseményre, fényképezőgépeteket min ISO 400-ra állítsátok és ha derítésre vakut hoztok magatokkal az sem lesz baj.
Jó fotózást mindenkinek!
Üdv
F.Tamás _________________________________________________________________________________________ Kedves Klubtársak!
 
Következő összejövetelünket január 10.-én szerdán 17:00 órai kezdettel tartjuk a Színház  második emeleti termében.
- 2018. márciusi közös kiállításunk
- 2018. évi klubprogramjaink megbeszélése __________________________________________________________________________________________ Kedves Klubtársak!
 
Évzáró kluddélutánunkat  december 28.-án csütörtökön 17:00 órai kezdettel tartjuk az aluljáró melletti Söröző Étteremben.

Program :
- kötetlen, vidám, évzáró beszélgetés a fotózásról és egyéb másról
- kötetlen étel, üdítő és italfogyasztás (mindenki a sajátját fizeti :-)
- a haladóknak virtuális photoshop, lightroom (igény szerint :-)

Aki nem tud jönni, annak békés, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket és (fotós)sikerekben (is) gazdag boldog újesztendőt kívánunk.

Pálóczi Zsazsa, F.Tamás, Jámbori Tamás, Klemencsics Sándor 
U.i.: aki tud jönni kérem jelezze az asztalfoglalás miatt _______________________________________________________________________________________ Kedves Klubtársak!
 
Következő összejövetelünket december 13.-án szerdán 17:00 órai kezdettel tartjuk a Színház  második emeleti termében.
- Photoshop kezdőknek
- Külföldi Fotókiállítások képeinek megtekintése
- Hozott képek vetítése
- év végi 3FK klubdélután részleteinek megbeszélése

Üdvözlettel :

F.Tamás ________________________________________________________________________________________ Kedves Klubtársak!
 
Következő összejövetelünket november 29.-én szerdán 17:00 órai kezdettel tartjuk a Színház  második emeleti termében.
-  Photoshop kezdőknek
-  Külföldi Fotókiállítások képeinek a vetítése, avagy hogyan készítsünk pályázati fotókat.
-  Egyebek

Üdvözlettel :
F.Tamás ________________________________________________________________________________________ Kedves Klubtársak!
 
Következő összejövetelünket november15.-én szerdán 17:00 órai kezdettel tartjuk a Színház félemeleti kiállítótermében.
- Photoshop kezdőknek
- Hozott képek vetítése
- Egyebek

Üdvözlettel :
F.Tamás __________________________________________________________________________________________ Kedves Klubtársak!
 
Következő összejövetelünket október 26.-án csütörtökön 17:00 órai kezdettel tartjuk a Színház félemeleti kiállítóterében.
- Photoshop használata 
- Hozott képek vetítése
- Egyebek
Üdvözlettel :
F.Tamás ___________________________________________________________________________________________ Kedves Klubtársak! Következő összejövetelünket szeptember 21.-én csütörtökön 17:00 kezdettel tartjuk a Berzsenyi u 11-ben. - Őszi fotóstúra idejének megbeszélése - Hozott képek vetítése - Egyebek Üdvözlettel : F.Tamás ____________________________________________________________________________________________ Kedves Klubtársak! Következő összejövetelünket szeptember 07.-én csütörtökön 17:00 kezdettel tartjuk a Berzsenyi u 11-ben. - Nyári fotós élmények - A Körmendi Napok-on és másutt készített képek vetítése - Aktuális fotószalonok, kiállítási lehetőségek - Hozott képek vetítése - Egyebek Üdvözlettel : F.Tamás _____________________________________________________________________________________________ Kedves Klubtársak!

Soron kívüli, mondhatnám rendkívüli klubfoglakozást tartunk 2017. július 20.-án csütörtökön 16:00 - 18:00 között a Sala Terrena kiállítóteremben. Appropója az összejövetelünknek a fotózáson túl) Glenda Sburelin olasz festőművésznő tárlatának a megtekintése. Rendkívül szép képeket láthattok kiállítva!
Fotózni is fogunk a teremben, ezért kérek mindenkit hozzon magával fényképezőgépet és állványt.
Továbbá, "A művészet mindenkié" projekt megvalósításának részesei lehettek.
Ne hagyjátok ki!
Mindenkit szeretettel várunk, üdvözlettel:
F.Tamás
____________________________________________________________________________________________ Kedves Klubtársak! Következő összejövetelünket június 22.-én csütörtökön 16:30 kezdettel tartjuk a Berzsenyi u 11-ben. -Fotózás este, gépbeállítások -Képretus, képkorrekció Photosoppal -Hozott képek vetítése, képelemzés -Egyebek Üdvözlettel : F.Tamás ___________________________________________________________________________________________ Kedves Klubtársak! Következő összejövetelünket június 9.-én pénteken 16:00 kezdettel tartjuk a Berzsenyi u 11-ben. - Természetfotózás és kellékei - Képmódosítás (Photoshop, Lightroom) - Kiállítási képek vetítése, képelemzés - Hozott képek vetítése - Egyebek Üdvözlettel : F.Tamás ____________________________________________________________________________________________ Kedves Klubtársak! Következő foglalkozásunkat május 26.-án pénteken 16:00 kezdettel tartjuk a Berzsenyi u 11-ben. - Portréfotózás szabadban - Képmódosítás, képretus Photoshoppal - Kortárs magyar fotográfusok, Horváth Endre képei - Hozott képek vetítése, képelemzés - Egyebek Üdvözlettel : F.Tamás
_____________________________________________________________________________________________
Kedves Klubtársak! Következő foglalkozásunkat május 12.-én pénteken 17:30 kezdettel tartjuk a Berzsenyi u 11-ben. - Fotózás szabadban - Fotósuli/3 (Mikrosat) - Kortárs magyar fotográfusok, Molnár István Géza képei - Hozott képek vetítése, képelemzés - Egyebek Üdvözlettel : F.Tamás P.S.: Aki akar még fotókat küldeni az idei MAFOSZ Szalonra, az küldjün e héten max. 3 db 2500 pixel oldalhosszúságú fotót Jámbori Tamásnak. _______________________________________________________________________________________________ Kedves Klubtársak! Következő foglalkozásunkat a tagság által elfogadott programunknak megfelelően, április 25.-én kedden 17:30 kezdettel tartjuk a Berzsenyi u 11-ben. - Fotózás vakuval - Fotósuli/2 (Mikrosat) - Fotótechnikával, fényképezőgép beállításával kapcsolatos kérdések - Hozott képek vetítése, képelemzés - Egyebek Üdvözlettel : F.Tamás ________________________________________________________________________________________________ Kedves Klubtársak! Következő foglalkozásunkat a tagság által elfogadott programunknak megfelelően, április 11.-én kedden 17:30 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u 11-ben. - Fotózás szabadban, gépbeállítási lehetőségek - Képretusálás a Photoshop-ban - Híres kortárs magyar fotográfusok, Lőkös Zoltán képei - Vitafórum az amatőr fotográfia szerepéről - Egyebek Üdvözlettel : F.Tamás ________________________________________________________________________________________________ Kedves Klubtársak! Következő foglalkozásunkat a tagság által elfogadott programunknak megfelelően, március 28.-án kedden 17:30 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u 11-ben. - Felvételtechnikák, expozíciós módok, állvány használata, fotósuli (Mikrosat) - Képretusálási lehetőségek (Photoshop, Lightroom) - Dobogói fotótúra képeinek vetítése - Beszélgetés a fotózásról, Juhász miklós képeinek vetítése - Egyebek Üdvözlettel : F.Tamás _________________________________________________________________________________________________ Kedves Klubtársak! Következő foglalkozásunkat elfogadott programunknak megfelelően, március 14.-én kedden 17:30 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u 11-ben. - Rövid tájékoztató a MAFOSZ közgyűléséről - Fehéregyensúly, beállítási lehetőségei, gépbeállítások - Hozott képek vetítése, - Beszélgetés a fotózásról, a 18.-ai fotótúra részleteinek megbeszélése Üdvözlettel : F.Tamás __________________________________________________________________________________________________ Kedves Klubtársak! Következő foglalkozásunkat február 21.-én kedden 17:30 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u 11-ben. Tervezett program : - A helyes expozíció megállapítása, fénymérési módok - Fényképezőgépek beállítási lehetőségei - Photoshop, kezdő lépések, fotók méretezése - 2017. évi tagdíjak rendezése - Képelemzés, hozott képek vetítése Üdvözlettel : F.Tamás _________________________________________________________________________________________________ Kedves Klubtársak!
 
Következő foglalkozásunkat február 09.-én csütörtökön 17:30 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u 11-ben.
 Tervezett program :
    -    2017. évi klubprogram megbeszélése
    -    Pixelek, digitális fotók átméretezése
    -    2017 évi tagdíjak rendezése (2.000,- Ft/év)
    -    Fényképezés társadalmi szerepe, fotók készítésének céljai, vitafórum
    -    Hozott képek vetítése, elemzése

A 2017. évi Klubprogram tervezetét csatoltan küldöm. Tanulmányozzátok át, hogy javaslataitokat be tudjuk építeni a foglalkozási tervünkbe. 
Mindenkinek kívánok sikeres újesztendőt és sok szép fotó készítését.

Üdvözlettel :
 
F.Tamás  ________________________________________________________________________________________________ Kedves Klubtársak! Évbúcsúztató képnézegetős klubdélutánunkat a Művelődési Ház ünnepek közötti zárva tartása miatt a Szakközépiskolában tartjuk. Gyülekezés december 27.-én kedden 15:30 órakor a Rázsó Szakközép előtt. Pendrive-on fotókat, dobozban süteményeket, sülteket, palackokban (üdítő) italokat és töretlen jókedveteket hozzátok magatokkal. Az évzáró buliba mindenkit szeretettel várunk! Üdv : Fekete Tamás AFIAP _________________________________________________________________________________________________ Kedves Klubtársak!
Következő foglalkozásunkat december 08.-án csütörtökön 17:30 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u 11-ben.
Tervezett program :
-  a 3FK év végi bankettje helyének, időpontjának eldöntése
- tervezett kiállításunk tematikája, várható időpontja  
- Kiállítási képek kiválasztása, méretezésük nyomtatáshoz
- 4th Asansol International Salon 2015. INDIA  képeinek vetítése
- jövő évi klubprogram összeállítása 
 
Üdvözlettel : F.Tamás AFIAP __________________________________________________________________________________________________ Kedves Klubtársak! Következő foglalkozásunkat november 23.-án szerdán 17:30 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u 11-ben. Tervezett program : - Tervezett kiállításunk tematikája, várható időpontja - Kiállítási képek készítésének műhelytitkai, méretezésük nyomtatáshoz - International Sillian Organisation 2015. Szalon képeinek vetítése - egyebek Üdvözlettel : F.Tamás ___________________________________________________________________________________________________ Kedves Klubtársak! Használjuk ki a jó időt, a szép őszi fényeket! Következő foglalkozásunkat a szabadban tartjuk, november 6-án vasárnap délelőtt sétálunk és persze fotózunk a Rába partján és a Várkertben. Találkozó: 3/4 8-kor a Színház bejáratánál. A felszerelés se maradjon otthon, várunk benneteket! üdvözlettel: F.Tamás és J.Tamás ___________________________________________________________________________________________________

Kedves Klubtársak! Következő foglalkozásunkat október 20.-án csütörtökön 17:30 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u 11-ben.

Tervezett program : - Photoshop rejtelmei 1. - Kiállítási képek készítésének műhelytitkai - egyebek 

Üdvözlettel : F.Tamás __________________________________________________________________________________

 Kedves

Klubtársak!

 Következő

foglalkozásunkat október 05.-én szerdán 17:00 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u 11-ben.

Tervezett program :

      -Fotókiállítások megtekintésének tapasztalatai  Nyári kirándulási képek bemutatása  Őszi klubprogram megbeszélése

Üdvözlettel : F.Tamás

______________________________________________________________________________________

Kedves Klubtársak! Következő foglalkozásunkat október 05.-én szerdán 17:00 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u 11-ben. Tervezett program : -Fotókiállítások megtekintésének tapasztalatai -Nyári kirándulási képek bemutatása -Őszi klubprogram megbeszélése Üdvözlettel : F.Tamás
_________________________________________________________________________________________ Kedves Klubtársak! Következő összejövetelünket szeptember 15.-én csütörtökön 17:30 órai kezdettel tartjuk Móricz Péter klubtársunk támogatásával a körmendi Batthyány kastély földszinti kiállítótermében (kápolnájában). A kiállított régi muzeális fényképezőgépeket tulajdonosuk, gyűjtőjük, nagy tudású szakértőjük Magyar Zoltán mutatja be nekünk és tart róluk több mint érdekes előadást. Minden érdeklődőt szeretettel várunk. (Ha hiszitek, ha nem a digitális fényképezőgépek előtt is léteztek fényképezőgépek és fotózni is lehetett velük nem is akár hogyan!) Üdvözlettel : F.Tamás

__________________________________________________________________________________________ Kedves Klubtársak! Következő, nyári szünet előtti foglalkozásunkat július 06.-én szerdán 17:30 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u 11-ben. Tervezett program : - Fotókiállítások megtekintésének tapasztalatai - Fotózás, fotófelszerelés nyári utazások alkalmával - egyebek Üdvözlettel : F.Tamás __________________________________________________________________________________________ Kedves Klubtársak! Következő foglalkozásunkat június 9-én szerdán 17:30 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u 11-ben. - Elbontjuk a tavaszi kiállítás anyagát. __________________________________________________________________________________________ Kedves Klubtársak! Következő találkozónk időpontja május 23. hétfő: Szombathelyen a Berzsenyi Dániel könyvtárban 17:00 órai kezdettel nyíló Kerekes István kiállítását látogatjuk meg. A Műv. Kp. kisbuszára a kiküldött levelekben leírtak szerint lehet jelentkezni. __________________________________________________________________________________________ Kedves Klubtársak! Következő foglalkozásunkat május 05.-én csütörtökön 17:30 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u 11-ben. Tervezett program : - tizenkétezer kilométer az USA-ban, Czeiner Gábor diabemutatója - Egyebek Üdvözlettel : F.Tamás __________________________________________________________________________________________ Kedves Klubtársak! Következő foglalkozásunkat április 28.-án csütörtökön 17:30 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u 11-ben. Tervezett program : - Fotók méretezése Photoshop segítségével - Hozott képek (Budapesti kirándulás) vetítése - 3FK 2016. tavaszi kiállításának tapasztalatai - Egyebek Üdvözlettel : F.Tamás

___________________________________________________________________________________________
Kedves Klubtársak! Következő foglalkozásunkat március 10.-én csütörtökön 17:30 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u 11-ben. Tervezett program : - Fotók méretezése - Fotótechnikával kapcsolatos kérdések, válaszok - 3FK 2016. évi tavaszi kiállítási anyag összeállítása, keretezése - Egyebek Külön kérek minden kiállító alkotót, hogy a képeinek nyomtatási költségét (700,- Ft/db) és a rendelt képkeretének árát hozza magával, továbbá a kiállítási anyag keretezésében aktívan részt venni szíveskedjen. Üdvözlettel : F.Tamás
___________________________________________________________________________________________
Kedves Klubtársak! Következő foglalkozásunkat február 25.-én csütörtökön 17:30 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u 11-ben. Tervezett program : - 2016. első félévére tervezett fotós programok véglegesítése - Makett fotózás, fotótechnikával kapcsolatos kérdések, válaszok - Tavaszi Fotókiállításunkkal kapcsolatos megbeszélés, képválogatás - Egyebek Üdvözlettel : F.Tamás ___________________________________________________________________________________________ Kedves Klubtársak! Következő foglalkozásunkat február 11.-én csütörtökök 17:30 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u 11-ben. Tervezett program : -2016. évre tervezett fotós programok megbeszélése -Tavaszi Fotókiállításunkkal kapcsolatos megbeszélés, képválogatás -Egyebek Üdvözlettel : F.Tamás
__________________________________________________________________________________________
Kedves Klubtársak! Következő foglalkozásunkat február 04.-én csütörtökök 17:00 órai kezdettel tartjuk a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban. Tervezett program : - Trifusz Péter "Városbújócska" című fotókiállításának megtekintése - 2016. évre tervezett fotós programok megbeszélése - Egyebek Üdvözlettel : F.Tamás ___________________________________________________________________________________________ Kedves Klubtársak! Következő foglalkozásunkat január 14.-én csütörtökök 18:00 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u. 11-ben. Tervezett program : - 2016. évre tervezett fotós programok megbeszélése - Photoshop használatával kapcsolatos kérdések, válaszok - Virtuális kiállításunk tapasztalatai - Egyebek Üdvözlettel : F.Tamás ____________________________________________________________________________________________ Kedves Klubtársak! Következő foglalkozásunkat december 02.-én szerdán 18:00 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u. 11-ben. Tervezett program : -Photoshop használatával kapcsolatos kérdések, válaszok -Képek és terem hiányában elmaradó szokásos évi kiállításunk helyett az első "Virtuális" honlapi kiállításunk tartalmának megbeszélése. -Egyebek A kiállítani szándékozók megjelenésének reményében, üdvözlettel : F.Tamás ____________________________________________________________________________________________ Kedves Klubtársak! Következő foglalkozásunkat november 12.-én csütörtökön 18:00 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u. 11-ben. Tervezett program : - Photoshop használatával kapcsolatos kérdések, válaszok - Decemberi "kabátos" fotókiállításunkra képek beadása, kiállításon való részvétel feltételeinek megbeszélése (A kiállításra december közepén kerülhetne sor a Sala Terrena teremben, cca 60 db képet lehetne kirakni, viszont képkeret csak fele annyi van, ezért a kiállítani szándékozóknak a képkeretek egy részéről is gondoskodniuk kellene. A kiállítási költségek egy részének viseléséről is döntenünk kellene) - Egyebek A kiállítani szándékozók megjelenésének reményében, üdvözlettel : F.Tamás
___________________________________________________________________________
Kedves Klubtársak! Következő összejövetelünket 2015. szeptember 24-én csütörtökön 18:00 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u. 11-ben Témái : - Képfeldolgozás, képmódosítás Photoshop alapismeretek 2 - Photoshoppal kapcsolatos kérdések, válaszok - Nyáron készített fotók vetítése - Egyéb
___________________________________________________________________________________
Kedves Klubtársak!

Következő összejövetelünket 2015. szeptember 10-én csütörtökön  18:00 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u. 11-ben

Témái :

- Képfeldolgozás, képmódosítás Photoshop alapismeretek - Photoshoppal kapcsolatos kérdések, válaszok - Nyáron készített fotók vetítése - Őszi, kőszegi  fotótúra időpontjának egyeztetése

_______________________________________________________________________________________________________

Kedves Klubtársak!

Augusztus 13. csütörtökire tervezett klubfoglalkozásunk módosul, elmarad. Helyette, tekintettel a Körmendi Napok rendezvényeire és a klubhelyiségünk bezárt

állapotára, gyakorlati fotózás lesz a programunk. A gazdag kulturális programból mindenki válasza ki a számára legérdekesebbeket és készítsen róla egy fotósorozatot (riportot). Az elkészült képeket a következő klubfoglalkozások egyikén fogjuk közösen megtekinteni. Találkozunk a rendezvényeken

Tervezünk egy kirándulást is Budapestre a Capa Centerbe a "Capa színesben" kiállítás megtekintésére. Az utazásra valamelyik hétvégén (szeptember 20-ig) kerülne sor, amennyiben nyolc fő jelentkezik. Utazási igényeteket minél előbb juttassátok el hozzám. Üdvözlettel:Fekete Tamás

_______________________________________________________________________________________________________ Kedves Klubtársak! Következő összejövetelünket 2015. június 25-én csütörtökön 18:00 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u. 11-ben Témái : -Fotózás este, felvételi lehetőségek, gépbeállítások -Fotósuli/4 (Mikrosat) -Fotótechnikával kapcsolatos kérdések, válaszok -Gera Mihály : Százszorkép/3 -Fotótúráinkon (Őrség, Göcsej) készített képek vetítése Üdvözlettel : F.Tamás _______________________________________________________________________________________________________ Kedves Klubtársak! Következő összejövetelünket 2015. június 11-én csütörtökön 18:00 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u. 11-ben Témái : - Fotózás szabadban, felvételi fogások - Fotósuli/3 (Mikrosat) - Fotótechnikával kapcsolatos kérdések, válaszok - Nemzetközi fotókiállítások képeinek elemzése Üdvözlettel : F.Tamás _______________________________________________________________________________________________________ Kedves Klubtársak! Következő összejövetelünket 2015. május 28-án csütörtökön 18:00 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u. 11-ben Témái : - Fotózás vakuval - Fotósuli/1 (Mikrosat) - Fotótechnikával kapcsolatos kérdések, válaszok - A fotótúrán (Hársas tó, Pityerszer, Őriszentpéter) készült képek vetítése, elemzése - A hónap képének kiválasztása Üdvözlettel : F.Tamás
________________________________________________________________________________________________________
Kedves Klubtársak! Következő összejövetelünket 2015. május 14-én csütörtökön 18:00 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u. 11-ben Témái : - Felvételtechnikák, expozíciód módok, állvány használata - Fotósuli/1 (Mikrosat) - Fotótechnikával kapcsolatos kérdések, válaszok - Képelemzés, Gera Mihály: Százszorkép/1 Üdvözlettel : F.Tamás ________________________________________________________________________________________________________ Kedves Klubtársak! Gyakorlati foglalkozás keretében, következő összejövetelünket 2015. április 23-án csütörtökön 18:00 órai kezdettel tartjuk a Szabadság téren. Témái : - Fehéregyensúly, beállítási lehetőségei - Fotózás gyenge fényviszonyok között - Fotótechnikával kapcsolatos kérdések, válaszok Fényképezőgépet, állványt hozzatok magatokkal. _________________________________________________________________________________________________________ Kedves Klubtársak! Következő összejövetelünket 2015. április 09-én csütörtökön 18:00 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u. 11. tetőtéri helyiségében Témái : - A helyes expozíció megállapítása, fénymérési módok (Olympus E420, Canon 20D stb) - Fotótechnikával kapcsolatos kérdések, válaszok - Hozott képek vetítése, elemzése - Képelemzés, Gera Mihály: Százszorkép/1 Üdvözlettel : F.Tamás
____________________________________________________________________________________________________________
Kedves Klubtársak! Következő összejövetelünket 2015. március 26.-án csütörtökön 18:00 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u. 11-ben Témái : -Fényképezés alapjai, digitális fényképezőgépek beállítási lehetőségei (Olympus E 420 stb) -Fotótechnikával kapcsolatos kérdések, válaszok -Hozott képek vetítése, elemzése -A hónap képének kiválasztása Üdvözlettel : F.Tamás
__________________________________________________________________________________________________________
Kedves Klubtársak! Következő összejövetelünket 2015. március 12.-én csütörtökön 18:00 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u. 11-ben Témái : - 2015. évi klubprogram véglegesítése, elfogadása - Tájékoztató a MAFOSZ február 28-i közgyűléséről - Fotózás alapjai, digitális fotózás - Hozott képek vetítése, képelemzés - 3FK kiállítási képeinek átvétele, 2014 évi tagdíjak rendezése Üdvözlettel : F.Tamás
_____________________________________________________________________________________
Kedves Fotóstársak! Következő összejövetelünket 2015. január 23-án pénteken 17:00 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u. 11-ben Témái : - 2015. évi klubfoglalkozások tematikájának összeállítása - A 2014. évi Görög körverseny anyagának vetítése - Kiállítási fotók esztétikai, technikai követelményei - Hozott képek elemzése Kérünk mindenkit, aki nem fizette még be a 2014. évi tagdíjat, szíveskedjék megtenni. Üdvözlettel : Pálóczi Zsazsa, Jámbori Tamás, Klemencsics Sándor, Fekete Tamás

_______________________________________________________________________________________

Kedves Fotóstársak!

Következő összejövetelünket 2015. január 8-án csütörtökön  18:00 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u. 11-ben

Témái : - 2015. évi klubprogram összeállítása

- 3. Soproni nemzetközi fotókiállítás anyagának a vetítése

- Hozott képek elemzése, egyebek

Kérünk mindenkit, aki nem fizette még be a 2014. évi tagdíjat, szíveskedjék megtenni.

     Üdvözlettel :Pálóczi Zsazsa, Jámbori Tamás, Klemencsics Sándor, Fekete Tamás

______________________________________________________________________________________

Kedves Fotóstársak!

Következő összejövetelünket 2014. november 14.-án pénteken 17:00 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u. 11-ben

Témája : decemberi fotókiállításunk anyagának válogatása. Kérünk mindenkit, hogy a kiállításra szánt képeit hozza magával.

Üdvözlettel : Pálóczi Zsazsa, Jámbori Tamás, Klemencsics Sándor, Fekete Tamás

_______________________________________________________________________________________ Kedves Fotóstársak!

Következő összejövetelünket 2014. október 12.-án vasárnap 14:00 órai kezdettel tartjuk a Körmendi Ipari Park területén.

Témái : Motorkerékpárok fotózása, légi fotózás drón segítségével.

         

Mindenkit szeretettel várunk

Pálóczi Zsazsa, Jámbori Tamás, Klemencsics Sándor, Fekete Tamás

________________________________________________________________________________________

Kedves Fotóstársak!

Következő összejövetelünket 2014. szeptember 18.-án csütörtökön 18:00 órai kezdettel tartjuk a Rázsó Szakközépiskola várkerti tanműhelyénél ("Vadlak").

Témái : - Fotózás stúdióvakuval, rendszervakuval, vakuvezérlések     

Mindenkit szeretettel várunk

Pálóczi Zsazsa, Fekete Tamás, Jámbori Tamás, Klemencsics Sándor,

_____________________________________________________________________________________

Kedves Fotóstársak!

Következő összejövetelünkre 2014. szeptember 04.-én csütörtökön 18:00 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u. 11-ben.

Témái : - Élménybeszámoló a Fotóművészeti Nyári Egyetem 2014. Miskolc programjairól - Hozott képek vetítése          - Egyebek

Mindenkit szeretettel várunk

Pálóczi Zsazsa, Jámbori Tamás, Klemencsics Sándor, Fekete Tamás

______________________________________________________________________________

Kedves Fotóstársak!

 

Következő összejövetelünkre 2014. június 5-én csütörtökön 18:00 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u. 11-ben.

Témái : - Photoshop  használata, első lépések.

            - Hozott képek vetítése

            - Egyebek

 

Mindenkit szeretettel várunk

 

Pálóczi Zsazsa, Jámbori Tamás, Klemencsics Sándor, Fekete Tamás

 

Kedves Fotóstársak! Következő összejövetelünkre 2014. június 5-én csütörtökön 18:00 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u. 11-ben. Témái : - Photoshop használata, első lépések. - Hozott képek vetítése - Egyebek Mindenkit szeretettel várunk Pálóczi Zsazsa, Jámbori Tamás, Klemencsics Sándor, Fekete Tamás _______________________________________________________________ Kedves Fotóstársak!

Következő összejövetelünkre 2014. május 9-én pénteken 16:30 órakor

kerül sor a Körmendi Gimnáziumban, melynek keretében megtekintjük klubtársunk Jene Sándor az iskola aulájában nyíló, "A kelet tánca" című fotókiállítását, majd Hegyhátsálon a Csillagvizsgálóban a "Csillagászat napja" rendezvényein veszünk részt. (18:00 Régi fényképezőgépek, 18:30 előadás az exobolygó kutatásról, 20:00 filmvetítés a Mars kutatásról, 21:00 betekintési lehetőség a csillagvizsgáló távcsöveibe)

Mindenkit szeretettel várunk

Pálóczi Zsazsa, Jámbori Tamás, Klemencsics Sándor, Fekete Tamás

___________________________________________________________________________ Kedves Fotóstársak!

Következő klubfoglalkozásunkat - eltérően a megszokott péntektől - 2014. április 24.-én  csütörtökön 18:00 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u. 11-ben.

Témái : -  vakuk rádiófrekvenciás vezérlése, rendszervakuk előnyei -  MAFOSZ Szalonra szánt kiállítási

képek válogatása (bővebben : www.mafosz.net)

-  hozott képek vetítése -  egyebek

A MAFOSZ Szalonra csak a MAFOSZ tagszervezetei - tehát

mi is - küldhetünk be képeket. Az egyes alkotóink a 3FK Fotóklub tagjaiként érhetnek el egyéni eredményeket. Az egyéni eredmények összegezéseként a klubunk is helyezést érhet el. Mindenkit kérünk, hogy minél előbb válogasson és küldjön képeket a jamtamas@t-online.hu, feketetamas02@t-online.hu címre, vagy hozza be a holnapi klubfoglalkozásra. A képek témája kötetlen, legalább 3-4 képet várunk alkotónként, min. 2000 x 3000 pixel, vagy nagyobb méretben. Célunk az eredményes szereplés a Szalonon.

Mindenkit szeretettel várunk

Pálóczi Zsazsa, Jámbori Tamás, Klemencsics Sándor,Fekete Tamás

____________________________________________________________________________

Kedves Fotóstársak!

Következő klubfoglalkozásunkat 2014. április 4.-én pénteken 17:00 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u. 11-ben. Témái : - a helyes expozíció,expozíciós módok, vakuvezérlési technikák - Kiállítási képek készítése (MAFOSZ Szalon www.mafosz.net) - hozott képek vetítése - egyebek

Mindenkit szeretettel várunk: Pálóczi Zsazsa, Jámbori Tamás, Klemencsics Sándor,Fekete Tamás

_________________________________________________________________________ Kedves Fotóstársak! Következő klubfoglalkozásunkat 2014. március 15.-én 15:00 órai kezdettel tartjuk a Szabadság téren. Témája : a március 15-i ünnepség - Néptánccsoport, Batthyány Lovas- bandérium, Fúvószenekar - fotózása. A gyakorlati foglalkozás keretében az érdeklődők elsajátíthatják a "riportfotózás titkait". Mindenkit szeretettel várunk Pálóczi Zsazsa, Jámbori Tamás, Klemencsics Sándor, Fekete Tamás

__________________________________________________________________________________________________________

"Kedves Klubtársak!

Következő klubfoglalkozásunkat február 28.-án pénteken 17:00 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u 11-ben.

Témái : - 100 hozott kép vetítése és elemzése

- Szilárd által szervezett erdélyi körutazásra való jelentkezés

- Helyes expozíció megállapítása, fényképezőgépeken való beállítása

- 2014. évi tagdíjak befizetése (aki még nem rendezte), kiállítási fotók átvétele

- Egyebek

Üdvözlettel

Pálóczi Zsazsa, Jámbori Tamás, Klemencsics Sándor, Fekete Tamás


__________________________________________________________________________

Kedves Klubtársak!

Következő összejövetelünket 2014. február 13.-án csütörtökön 18:00 órai
kezdettel tartjuk a Berzsenyi u. 11-ben.
Témái : - 100 hozott kép vetítése, a képek elemzése.
- MAFOSZ belépési nyilatkozat jegyzőkönyvének aláírása
- 2014. évi tagdíjak befizetése, a 3. "Gombostűs" kiállításunk
képeinek átvétele
- fényképezőgépeken a helyes expozíció beállítása
- fotótúrák, fotókiállítások
http://capacenter.hu/sajtofoto-capa-kozpontban/, Féner Tamás kiállítása a
Mai Manó Galériában (www.maimano.hu <http://www.maimano.hu/ > )
- egyebek
Mindenkit szeretettel várunk

Pálóczi Zsazsa, Jámbori Tamás, Klemencsics Sándor, Fekete Tamás

________________________________________________________________________

>Kedves Klubtársak!

Első örömteli hír : következő klubfoglalkozásunkat 2014. január 30.-án  csütörtökön 18:00 órai kezdettel tartjuk a Városi Kiállító teremben ahol is a Körmendi Kulturális Műhely szervezésében Czika László fotóművész tartja  általunk rég várt előadását fotóriporteri élményeiről, a fotózással kapcsolatos tapasztalatairól, a fotóművészetről. Moderátor : Szabó Ferenc alpolgármester. Előadása után bárki kérdéssel fordulhat a fotóriporter-fotóművészhez.

Második örömteli hír : eddigi eredményeink alapján felvételt nyertünk a MAFOSZ szervezetébe! - idézet a kapott e-mail - ből :

 "Kedves Tamás!  Az elnökség döntése értelmében felvételt nyertetek a MAFOSZ tagszervezeteinek sorába. Üdv a csapatban! A honlapon már szerepeltek az Alkotócsoportok között: http://www.mafosz.net/alkotocsoportok.html

?

Horváth Imre
MAFOSZ elnök

Kedves tagtársak mindenkit kérünk, hogy Czika László több mint érdekes előadását minél többen tiszteljük meg jelenlétünkkel, hiszen a fél világot bejárt MTI fotóriportertől és fotóművésztől nagyon sokat tanulhatunk.

Mindenkit szeretettel várunk

Pálóczi Zsazsa, Jámbori Tamás, Klemencsics Sándor, Fekete Tamás


__________________________________________________________________________

Kedves Klubtársak!

Idei első klubfoglalkozásunkat 2014. 01. 09.-én csütörtökön 18:00 órai kezdettel tartjuk a Városi Kiállítóteremben (Színház mellett).

Témái : -    3."Gombostűs" kiállításunk tapasztalatai, képeink installációja javításának lehetőségei (pl. egységes képkeretek), tematikus fotókiállítás szervezése

-          2014. évi klubfoglalkozásaink programjainak megbeszélése (javaslataink : összejöveteleinken más és más tagunk válogatott 100 db fotóját tekintenénk meg, elemeznénk a készítésük technikáját, esztétikai erényeiket, mondanivalójukat,  - fotótúrák szervezése,  - fotókiállítások megtekintése, - fotó-szalonokra képek készítése és küldése, - ismert fotósok előadásainak meghallgatása)

-     a klubfoglalkozásra (esztétikai élményeink emelése céljából J) bárki hozhat magával az ünnepekről megmaradt süteményt, "üdítőitalt" J

-     akinek nem okoz problémát az a 2014. évi (változatlan összegű) tagdíjat is befizetheti

Minden kedves klubtársunkat szeretettel várjuk :

 Pálóczi Zsazsa, Jámbori Tamás, Klemencsics Sándor, Fekete Tamás

________________________________________________________________________________________

Kedves Klubtársak !

Következő klubfoglalkozásunkat 2013. november 28.-án csütörtökön 18:00 órakor tartjuk a Berzsenyi u. 11-ben.

Program :  - a 3. "Gombostűs" kiállítás részleteinek megbeszélése.

- hozott képek vetítése

-  egyebek

Azok a klubtársak akik még nem fizették be a tagdíjat, illetve három képnél többet rendeltek kérem szíveskedjenek a pénzt magukkal hozni, mivel az elkészült nagyításokat ebből kell kifizetnünk.
Mindenkit szeretettel várunk

Pálóczi Zsazsa, Klemencsics Sándor, Jámbori Tamás, Fekete Tamás

 

___________________________________________________________________________ 

Kedves Klubtársak !

Következő klubfoglalkozásunkat 2013. november 7.-én csütörtökön 18:00 órakor tartjuk a Berzsenyi u. 11-ben. Programunk :

- december 7.-i  "Gombostűs" kiállításunk képeinek további válogatása ( 15 - 18 szerző max. 60 db képe fér el a   paravánokon, azaz átlag 3,4 - 4 db kép/szerző)
- Mátyás József  képkeretező előadása a kiállítási képek installálási lehetőségeiről

- Látogatás és bemutató Mátyás József műhelyében

Mindenkit szeretettel várunk

Pálóczi Zsazsa, Klemencsics Sándor, Jámbori Tamás, Fekete Tamás

__________________________________________________________________________

Kedves Klubtársak !

Következő klubfoglalkozásunkat 2013. október 25.-én pénteken 17:00 órakor tartjuk a Berzsenyi u. 11-ben. Programunk :

- december 7.-i  "Gombostűs" kiállításunkra képek válogatása

- november 10-re (vasárnap) tervezett budapesti kiállítás látogatás  (Robert Capa) részleteinek (indulás, érkezés stb)

   megbeszélése

- A fénykép, mint a valóságábrázolás eszköze.

- 6 International Photographic 2013 Salon VARNA képeinek megtekintése

- hozott képek vetítése

- egyebek

Mindenkit szeretettel várunk

Pálóczi Zsazsa, Klemencsics Sándor, Jámbori Tamás, Fekete Tamás

 

 

 

______________________________________________________________________________________________

Kedves Klubtársak !

A legutóbbi összejövetelünkön elhangzottakat figyelembe véve, a péntekre tervezett programunk :

- december eleji "Gombostűs" kiállításunkra képek válogatása

- december 9-re tervezett budapesti kiállítás látogatás  (Robert Capa) részleteinek

   megbeszélése, jelentkezés a kirándulásra

- Czika László MTI fotóriporter, fotóművész vetítettképes előadása időpontjának egyeztetése

- I. Perlensis Fotószalon képeinek megtekintése

- hozott képek vetítése

- egyebek

Mindenkit szeretettel várunk

Pálóczi Zsazsa, Klemencsics Sándor, Jámbori Tamás, Fekete Tamás

 

 

 

 

 

 

Kedves Klubtársak !

Őszi klubprogramunkat a Sala Terrena Galériában "Fókuszban a közép európai fotóművészet" című kiállítás közös megtekintésével, elemzésével kezdjük. A tárlaton Franz Sattler, (Ausztria), Rinó Gropuzzo (Horvátország), Danilo Rommel (Olaszország), Branimir Ritonja (Szlovénia), Piotr Dlubak (Lengyelország) és Czika László (Magyarország) gondolatokat ébresztő, más-más értékrendet képviselő fotóit láthatjuk. A kiállítótermet csak nekünk megnyitó Klubtitkárnőnk olyan képeket is megmutat, melyek ugyan a kiállított anyaggal érkeztek, de nem kerültek a falra (talán  a vitákra okot adó tartalmuk miatt ?). Minden esetre Zsazsa jóvoltából ezeket is megtekinthetjük.

A fotók kiértékelése után közösen összeállítanánk a további összejöveteleink programját.

Javaslataink között szerepel :

- Fotótörténeti szempontból meghatározó fotográfusok képeinek vetítése
- Esztétikai, képkompozíciós szempontok megbeszélése
- Fotóművészettel foglalkozó előadások tartása
- Fototechnikai, felvételtechnikai, világítástechnikai lehetőségek ismertetése
- Gyakorlati foglalkozások tartása
- Információk, képek honlapunkra történő egyéni feltöltésének módszerei

Sikerült megnyernünk Czika László fotóművészt, az MTI fotóriporterét egy vetítettképes előadás megtartására. A több évtizedes fotóriporteri múlttal rendelkező, kiváló fotográfus (a Sala Terrena-i kiállítók egyike) több mint érdekesnek ígérkező előadására megfelelő érdeklődés esetén, egy a vele egyeztetett időpontban kerülhet sor.

Tervezünk továbbá egy kiadós beszélgetést Tóth "Dodó" László körmendi ikonikus fotográfussal és Mátyás József  képkeretezővel is.

Folytatva a budapesti "nagy" nemzetközi fotókiállítások látogatását, október második felében vagy november elején szándékozunk a Művelődési ház kilenc személyes Toyota kisbuszával utazva, megtekinteni a Nemzeti Múzeumban  Robert Capa  "A játékos" című fotó és életmű kiállítását. Az önköltséges utazás (üzemanyag + autópálya matrica = 21.000,- Ft) egy főre jutó költsége nyolc utazó esetén 2700,- Ft + a kiállítási belépő 2600,- Ft (teljes áru belépő) összesen 5300,- Ft. Egy 50 %-os menettérti vonatjegy 4 db BKV jeggyel együtt 7400,- Ft-ot tenne ki + a 2600 Ft-os belépő. Az hiszem, hogy egy ilyen kiállítást "féláron" kár lenne kihagyni. Nagyobb létszámú jelentkezés esetén akár személyautóval is mehetnénk.

Minden tagunk klubprogram javaslatát szívesen véve a többség által támogatott programot valósítanánk meg.

Mindenkit szeretettel várunk a Sala Terrana Galériában szeptember 27-én pénteken 17:00 órakor

 

Pálóczi Zsazsa, Klemencsics Sándor, Jámbori Tamás, Fekete Tamás

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Kedves Klubtársak!

Újabb, ezúttal nemzetközi fotókiállításra invitálunk Benneteket a körmendi Sala Terrena Galériába, ahol olasz, lengyel, horvát, szlovén, osztrák, magyar fotóművészek munkáit láthatjuk. A közép európai fotóművészet egy szeletét bemutató tárlat megnyitójára 2013. szeptember 12.-én (csütörtök) 18:00 órakor kerül sor.

Fél hatkor minden klubtársunkat szeretettel várjuk a színház előcsarnokában.

Üdvözlettel : Pálóczi Zsazsa, Jámbori Tamás, Klemencsics Sándor, Fekete Tamás

_______________________________________________________________________________________________ 

 

Kedves Klubtársak!

Következő klubfoglalkozásunkat 2013. 06. 14.-én pénteken 17:00 órai
kezdettel tartjuk a Berzsenyi u.11-ben.

Témái : - Jene Sándor Szudáni Napok-on készített fotóinak vetítése

- utazás szervezése budapesti fotókiállítások (Helmut Newton,
ANALOG 21 magyar fotográfus a 20.-ik századból) megtekintésére.

A kiállítások helyszínei : Szépművészeti Múzeum
http://www.mail2web.com/cgi-bin/redir.asp?lid=0&newsite=http%3A%2F%2Fwww%2Eszepmuveszeti%2Ehu <http://www.mail2web.com/cgi-bin/redir.asp?lid=0&newsite=http%3A%2F%2Fwww%2Eszepmuveszeti%2Ehu%2F > és a KOGART Galéria
http://www.mail2web.com/cgi-bin/redir.asp?lid=0&newsite=http%3A%2F%2Fwww%2Ekogart%2Ehu <http://www.mail2web.com/cgi-bin/redir.asp?lid=0&newsite=http%3A%2F%2Fwww%2Ekogart%2Ehu%2F >

Utazás a Művelődési ház kisbuszával. Belépőjegyek :
Szépművészeti 2400 Ft, KOGART 1500 Ft

- hozott fotók vetítése

Mindenkit szeretettel várunk :
Pálóczi Zsazsa, Jámbori Tamás, Klemencsics Sándor, Fekete Tamás

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kedves Klubtársak!

A csillagok kedvező állására és a csillapíthatatlan érdeklődésre való tekintettel, május 17-én pénteken 19.00-tól hold, bolygó és csillagfotózást szervezünk a Hegyháti Csillagvizsgálóba Tuboly Vince alapítványi elnök jóvoltából. A helyszínen, Hegyhátsálon, lehetőségünk lenne a Hold, Szaturnusz, Jupiter és csillagképek fotózására. Külön igény esetén profi csillagfotós vetítés előadása és konzultáció keretében mélyedhetnénk el az égbolt fotózás titkaiban.

Találkozó  pénteken 18:45 órakor a Rázsó Szakképző Iskola előtt.

Kérlek benneteket, hogy részvételi szándékotokat és igényeket  a profi égboltfotós előadásra minél előbb jelezzétek, hogy szállító járműről (kisbusz, személyautó) és az előadóról gondoskodni tudjunk.

Az égboltfotózás hangulatát a helyiek egy kis vendéglátással is fokozni fogják.

Mindenkit szeretettel várunk :

Pálóczi Zsazsa, Jámbori Tamás, Klemencsics Sándor, Fekete Tamás

 

-------------------------------------------------------

Kedves Klubtársak!

Következő klubfoglalkozásunkat 2013. 05. 10.-én pénteken 17:00 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi 11-ben. Témái : Benkő Sándor a Vas Népe fotoriportere kiállítása, szerbiai és magyar körversenyek képanyagának vetítése, hozott képek elemzése, egyebek.

Mindenkit szeretettel várunk :
Pálóczi Zsazsa, Jámbori Tamás, Klemencsics Sándor, Fekete Tamás

-------------------------------------------------------

Kedves Klubtársak!

Találkozzunk az Európa Napok rendezvényein! Részletes program ide kattintva elérhető.

április 26. péntek 17.30 körforgalom beültetése, virágvásár, koncertek...

május 1. szerda 16.00 Sala Terrena Benkő Sándor kiállítása

 

-------------------------------------------------------------------------------------

Kedves Klubtársak!

Következő klubfoglalkozásunkat 2013. 04. 05.-én pénteken 17:30 órai kezdettel tartjuk(kezdjük) a Városi kiállítóteremben, ahol megtekintjük Sodics László festőművész képeit.
Utána a Színház előcsarnokában kötetlen beszélgetés során szót ejtünk a fotózás, fotóművészet, képzőművészet kapcsolatáról. (a fotózás korunk népművészete?)

Mindenkit szeretettel várunk :

Pálóczi Zsazsa, Jámbori Tamás, Klemencsics Sándor, Fekete Tamás

 

------------------------------------------------------------------------------------

 

Kedves Klubtársak!


Következő klubfoglalkozásunkat 2013. 03. 22.-én pénteken 17:00 órai
kezdettel tartjuk a Berzsenyi u. 11-ben.

Témái : Jene Sándor klubtársunk Lightroom ismertetője, hozott képek
vetítése, web oldalunkra szánt képeitek feltöltése.Mindenkit szeretettel várunk :

Pálóczi Zsazsa, Jámbori Tamás, Klemencsics Sándor, Fekete Tamás

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kedves Klubtársak!

Következő klubfoglalkozásunkat 2013. 03. 01.-én pénteken 17:00 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u. 11-ben.

Témái : A közös műtermi fotózáson készült képek, továbbá a téli és egyéb hozott fotók elemzése. A műtermi fotózás műhely "titkai". Web oldalunkra szánt képeitek feltöltése.
A következő klubfoglalkozások programjainak a megbeszélése.

Mindenkit szeretettel várunk :

Pálóczi Zsazsa, Jámbori Tamás, Klemencsics Sándor, Fekete Tamás

---------------------------------------------------------------------------------

Kedves Klubtársak!

Következő klubfoglalkozásunkat 2013. 02. 15.-én pénteken 17:00 órai kezdettel tartjuk a Berzsenyi u. 11-ben.

Témái : A januári műtermi fotózások tapasztalatai. A következő klubfoglalkozások programjainak a megbeszélése.

A 2013 évi tagdíjak (változatlanul 2.000,- Ft/év) rendezése.

Üdvözlettel :

Pálóczi Zsazsa, Jámbori Tamás, Klemencsics Sándor, Fekete Tamás

--------------------------------------------------------------------------------

 

 

2024. április 16. kedd
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30