Az MFVSZ Fotószalon megnyitója Kaposvárott

  nyomtatási kép

A Magyar Fotóművészek Világszövetségének XIX. Nemzet közti Magyar Fotószalon kaposvári vándorkiállításának anyagát klubvezetőnk Fekete Tamás, EFIAP, A-MAFOSZ fotóművész, az MFVSZ regionális alelnöke ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. 
Mint elmondta: "A Magyar Fotóművészek Világszövetsége fontos feladatának tartja az anyaországi és határon túli magyar és magát magyarnak valló fotóművészek képviseletét, alkotásaik mind szélesebb körben, mind több helyen való bemutatását, munkáik révén magyar fotókultúra nemzetközi elismertségének növelését. 
Szövetségünk 2002. évben alakult alig 30 fő lelkes fotográfussal – köztük számos határon túli magyar fotóművésszel, akik közül sokan ma is meghatározó és elismert tagjai szervezetünknek – amely jelenleg 9 országból 180 tagot számlál. Többségük a Kárpát medencében /Erdély, Vajdaság, Felvidék) él és dolgozik, de Európa más országaiból, sőt a tengerentúlról is csatlakoztak hozzánk. 
Külön örömömre szolgál, hogy köztük több kiváló kaposvári, Somogy megyei fotóművész is található. Munkáik, alkotásaik, elért pályázati eredményeik alapján nem csak a kaposvári fotókultúra jeles képviselői, hanem az egyre magasabb színvonalú magyar fotóművészet nemzetközi hirdetői is. Méltán lehetnek büszkék rájuk. Senkit sem kívánnék közülük kiemelni, bár megjegyzem, hogy a kaposvári fotós élet mindig is pezsgő és számottevő volt, ami a jelen időben is elmondható. 
A fotóművészet, a vizuális alkotóművészet szavak helyett képekkel mond véleményt az alkotót körülvevő való világról, mutatja be annak szépségeit esetenként árnyoldalait. Legyen az a minket körülvevő egyre inkább védelemre szoruló természet, az emberi, társadalmi viszonyulások, a népcsoportok szokásai, kultúrája. A művészet, szemben más társadalmi megnyilvánulásokkal, mindig az igazság keresésére, a valóság a természet és benne az emberi szépség esztétikus bemutatására törekedett. 
Sokszor egyetlen jól sikerült fotó is többet mond el egy pillanat alatt, mind akár ezer szó. Ezt tapasztalni fogják a kiállítás megtekintése során is, melyre tisztelettel invitálom Önöket. Kérem, nézzük meg közösen a Magyar Fotóművészek XIX. vándorkiállítását, köztük a kaposvári alkotók remek képeit."

2024. április 24. szerda
HKSzCsPSzV

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30