MFVSZ kiállítás Nagykanizsán, körmendi fotókkal

2019. október 03. 16:55:49    

A XIX. Nemzetközti-Magyar Fotószalon Nagykanizsa/Pannon régió kiállításon résztvevő fotósok jegyzéke: Bajkó Csaba, Bedő Kornél, Bezdán József, Déri Judit, Eifert János, Göndör László, Gyöngyösi János, Hatvani Ágnes, Hipságh Gyöngyi, Horesnyík Ervin, Jámbori Tamás, Kállay László, Károlyi Barnabás, Koós László, Kovács Norbert, Kralovánszky Balázs, Ligeti László, Magdó István, Mészáros Ödön, Mészáros T. László, Molnár Ferenc, Nagy Lajos, Ovi D. Pop, Ölbey Zoltán, Puskás János, Sándor - Tóth Zsuzsanna, Dr. Simán László, Sólyom Ernő, Szalai Attila, Szathmáry - Király Ádám, Toldi Zoran, Tordai Ede, dr. Tóth Katalin, Tóth Lajos, Ujhelyi Zsolt, Varga Szilárd, Virág István, Volpach Bors Szilvia

A hónap képe : szeptember

2019. október 03. 07:21:29    

Szeptember fotója ismét Károlyi Barnabásé, Körbe-körbe címmel. A téma ezúttal nem a természet, hanem a Radisson Blu Béke Hotel lépcsője, ahol a a Magyar Fotóművészek Világszövetsége XIX. Nemzetközti Fotószalonjának anyaga elsőként látható volt. Gratulálunk!


 

Újabb pályázati lehetőség

2019. szeptember 09. 19:49:56    

Biatorbágyról kaptunk meghívást a következő megmérettetésre. 

Az Év Fotóművészeti Alkotócsoportja címet többször elnyert

Biatorbágyi Fotóklub Egyesület nyolcadik alkalommal nemzetközi

fotópályázatot hirdet

„Biatorbágy Fotószalon” címmel, MAFOSZ védnökséggel.

A pályázaton kategóriánként egy szerzőtől legfeljebb négy fotó küldhető be, sorozat, képpár nem. A hagyományos színes és monokróm kategóriák mellett külön kategóriát kaptak a természetfotók, illetve a drónnal vagy légijárműből készült készült légifotók is, illetve egy Biatorbágyhoz kapcsolható téma is kiírásra került. 

A pályázati anyagokat a pályázók REGISZTRÁCIÓ UTÁN tölthetik fel a Biatorbágyi

Fotóklub fotópályázati oldalára: http://bia-contest.hu/, JPG formátumban, sRGB színmódban.

A pályázatra feltölthető képek hosszabbik oldala 1920 pixel. A fájlok maximális mérete 3

Mbyte lehet. (A pályázónak rendelkeznie kell a képek 3800 pixel nagyságú változatával, mert díjazás esetén ebben a méretben kéri be a rendezőség. A kiállításra beválogatott képeket a rendező klub nagyíttatja le.)

A feltöltendő állomány FÁJLNEVE tetszőleges, de csak az angol abc betűi, számok, kötőjel és alsóvonal használhatók (á, é, í, ó, ő, ű betűk nem, SZÓKÖZ SEM és más írásjelek: %, !, ? stb., illetve grafikai karakterek sem).

A feltöltéskor kell megadni a KÉPCÍMet is. Kép címe: max. 40 karakter lehet, magyar ékezetes karakterek (és SZÓKÖZ IS) használandók. (Ne használjanak csupa nagybetűt!) A képcímeket kérjük a magyar helyesírás szerint megadni, mert a rendszer szoftvere ezt viszi át a kiállítási képcímeknek és minden további adatbázishoz (zsűrizés, jegyzőkönyv,

kiértesítés, katalógus). A képcímekben tiltott a szerző nevét vagy kép sorszámát megadni.

A 300 000 Ft összdíjazású sorozat nevezési díja 4000 Ft. A kiállított képekből a klub 70 cm-es nagyítást készít, melyet a pályázók megkapnak a kiállítás lezárása után. Érdemes megpróbálni! 


Írisz

2019. szeptember 07. 11:16:42    

Szintén a Fotós mémek csoportból származik az illusztráció a rekeszértékekről, mely valóban inkább kb. 1.4 és 11-es értékeket képvisel...


Sopianae Salon megnyitó

2019. szeptember 07. 10:03:59    

Szeptember 11-én 17 órakor kerül sor a Mecseki Fotóklub által harmadik alkalommal megrendezett nemzetközi fotószalonjának megnyitójára és díjátadójára - MAFOSZ védnökséggel. Klubunkat Jámbori Tamás portré kategóriában kapott 3. helyezése képviseli.


Meghívó - A munka világa

2019. szeptember 07. 09:46:39    

Meghívó a MAFOSZ védnökségével és a Hama Kereskedelmi Kft. támogatásával megrendezett, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által immár tizedik alkalommal meghirdetett, "A munka világa" címűországos fotópályázat képanyagából rendezett kiállítására. A 40 elfogadott kép közül kettő klubunkat képviseli. A "Szikra" és a "Belencsák kés" Jámbori Tamás fotója, utóbbi a kiállítás 3. helyezettje, a meghívóra is felkerült.


 

 

Nekünk 8 a galériában is

2019. szeptember 07. 09:34:17    

Szokásunk híven kiállításaink anyagát megtekinthetővé tesszük az elbontás után. Ha kissé késve is, de felkerült nyolcadik közös éves bemutatkozó anyagunk oldalunk kiállításaink menüpontja alá, elérhető itt:


Díj és Fotószüret Sárváron

2019. szeptember 02. 21:04:09    

A nyár vége tartalmas programokkal telt a Sárvári Fotóklub Egyesület jóvoltából -körmendi résztvevőkkel. Az első alkalommal megrendezett Fotószüret szakmai bemutatókkal, pódiumbeszélgetéssel, a Tripont, PhaseOne, FUJIFILM és Tamron Magyarország előadásával várta a fotósokat, érdeklődőket.

Szombaton 16 órakor került sor a MAFOSZ védnökséggel rendezett Sárvári Kép-Tárlat 2019 országos fotópályázat kiállításmegnyitójára. Kondora István Sárvár polgármesterének köszöntője után Bánkúti András Balogh Rudolf- és Pulitzer emlékdíjas fotóriporter méltatta a pályázat anyagát, illetve adták át a díjakat.

A három kategória közül kettőben (Color és Sárvár) Jene Sándor klubtársunk kapta az első díjat "Lendület", illetve "Puskás portré" című fotóiért, kiérdemelve így a legeredményesebb pályázóként a MAFOSZ plakettet is.

A Mono kategória első díjasa Horosnyi Sándor "Jóbarátok" című képe lett. Gratulálunk!A Sárvári Zene Házában nívós környezetben láthatók a falakon Károlyi Barnabás fotói is, a zsűrizésben Szabó Béla És Lángh Gábor mellett Jámbori Tamás vett részt.

 

Körmendi Híradó a vadásznapi fotókiállításokról

2019. szeptember 01. 20:10:06    

Ugyancsak ebben a számban olvasható a beszámoló Bedőcs Gyula és Móricz Péter klubtársaink megyei Vadásznap alkalmából nyílt természetfotós kiállításáról is. Tóth Juditnak köszönjük az írást!


Látószögben a Körmendi Híradó

2019. szeptember 01. 20:05:33    
Városi újságunk a Körmendi Híradó augusztus végén megjelent számában is olvashatjuk Markó Petra írását klubunk három MAFOSZ diplomásáról. Köszönjük!
2019. október 23. szerda
HKSzCsPSzV
 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31